Hlavní obsah

Let soukromým letadlem a návštěva závodů F1. Takhle si žijí vítězky České Miss 2018

Vítězky České Miss 2018 na závodech F1 v Monze.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Od galavečera České Miss 2018 uplynuly už tři měsíce. Lea Šteflíčková, Jana Šišková i Tereza Křivánková, které zvítězily v konkurenci tisíců dívek z celé České republiky, i nyní svorně tvrdí, že na vyhlášení nikdy nezapomenou. V té době však ještě netušily, že díky vítězství přijde takových nezapomenutelných zážitků mnohem víc.

Článek

Jedním z nich byl výlet na Velkou cenu Itálie. Hlavní závody Formulí 1 a 2 nebyly však tím jediným, co na dívky čekalo. Do italské Monzy je pozvali závodníci Formule 2 ze stáje Ferrari a připravili pro ně opravdu bohatý program. Ten začal už samotnou cestou. Pro dívky totiž do Prahy přiletělo soukromé letadlo. Naštěstí se odlet soukromého letounu může o chvilku posunout, nevěřili byste totiž, kolik času zabere, než se udělá pořádná fotka na sociální sítě. A to ještě holky nevěděly, že si během letu budou moct sednout i do kokpitu. 

Po příjezdu do Monzy se dívky od závodníků Louise a Antonia dozvěděly, co všechno je čeká. Tereza Křivánková měla jasno: „Já se nejvíc těším do stájí, kde si prohlédneme přípravu formulí. To bude nejvíc.” A to se i splnilo. Nejenže holky viděly sestavování formulí, dokonce se v závodních autech mohly i vyfotit.

A protože jim jezdci dělali průvodce a strávili s nimi nějaký čas, tak nás zajímalo, jestli se jim české holky líbí víc než dívky ze zemí, odkud pochází: „Myslím, že krásné holky jsou v Česku i Itálii. Asi je bezpečnější být diplomat, takže ano, v obou zemích jsou krásné dívky,“ prozradil závodník Antonio Fuoco. A diplomatem byl i jeho kolega Louis Delétraz: „Já si myslím to samé, v Česku i Švýcarsku jsou krásné dívky.”

Když jsme si v této otázce udělali jasno, znovu jsme se vrátili k formulím. Tentokrát si dívky vyzkoušely v praxi, jak závodníci trénují, když zrovna nesedí za volantem. Nejprve si vyzkoušely test pozornosti, kdy za pomocí 3D brýlí sledovaly pohybující se očíslované balonky na notebooku. Na konci každého bloku musely říct čísla těch, které se rozsvítily. Navíc se během každého kola pohyb balonků zrychloval.  

Prostorové vidění potom trénovaly tak, že během půl minuty musely pohybem ruky zhasínat světla, která se střídavě rozsvěcovala. Čím víc jich stihly, tím lepšího výsledku dosáhly. Ten největší šok však teprve přišel. Dívky byly totiž pozvány do zázemí stájí Formule 1. Tady se setkaly se všemi, kteří ve světě formulí něco znamenají: „Byl to neuvěřitelný zážitek, protože se tam jen tak někdo nedostane. Navíc se tam nesmí ani točit a fotit, ale pár fotek jsme si přece jen udělaly,“ prozradila nadšeně Lea Šteflíčková.

Pak už přišel na řadu samotný závod F1. Desítky tisíc lidí čekaly od samého rána před vstupem do parku a ti, co neměli lístky koupené předem, doufali, že se na ně dostane. „Atmosféra byla úžasná. Na všech lidech, co tady byli, bylo vidět, že tím opravdu žijí,“ konstatovala třetí z dívek, Jana Šišková. Přestože závod nevyhrál jezdec ze stáje Ferrari, která má v Itálii nejvíce fanoušků, nikdo nesmutnil a ještě dlouho po závodech panovalo v parku bujaré veselí, které si se skalními fanoušky užívaly i dívky.

Reklama

Doporučované