Hlavní obsah

Letadlo Smartwings mířící do Prahy mělo nehodu na letišti v Moskvě

Mluvčí Smartwings popisuje, co se stalo na letišti v Moskvě.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Boeing 737–900 sjel při startu z ranveje na letišti Šeremetěvo.

Článek

Boeing české společnosti SmartWings, který měl letět z Moskvy do Prahy, sjel při startu na letišti Šeremetěvo z ranveje.

Podle informací, které přinesl letecký server airlive.net, přerušilo letadlo start a skončilo ve sněhu.

Mluvčí společnosti Smartwings Vlaďka Dufková seznamu řekla, že nikomu z 39 cestujících ani nikomu ze 7 členů posádky se nic nestalo.

Cestující podle ní vystoupili po schodech a byli převezeni autobusem do terminálu letiště.

"Kapitán letadla byl nucen přerušit let ve fázi rozjezdu z důvodu nesymetrického náběhu tahu motoru," uvedla mluvčí Dufková, podle níž byla v tu chvíli letištní dráha pokryta sněhem a ledem.

Okolnosti nehody se vyšetřují, letadlo bylo přetaženo do stojánky a bude podrobeno technické kontrole.

Podle úředně nepotvrzených informací agentury Interfax pilot neudržel letadlo, které se při manévru ocitlo asi 100 metrů nalevo od vzletové dráhy. Zástupkyně moskevského úřadu vyšetřujícího dopravní nehody Larisa Markovecová zase agentuře TASS řekla, že podle prvních poznatků nehodu mohla způsobit chyba pilota nebo nekvalitní práce letištního personálu při úklidu ranveje.

Agentura TASS dále uvedla, že kvůli nasazení záchranářů byla jedna z přistávacích drah krátce uzavřena, zpozdilo se kvůli tomu asi 30 letů.

Letiště Praha na svých internetových stránkách uvádí, že spoj QS1003, který měl v Praze přistát ve tři odpoledne středoevropského času, byl zrušen.

"Cestující z letu budou překnihováni na večerní odlet linky z Moskvy," řekla Seznamu mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková..

Reklama

Související témata:

Doporučované