Hlavní obsah

Letadlo v tureckém Trabzonu přejelo přistávací dráhu a zůstalo viset na srázu nad Černým mořem

Boeing 737 dostal při přistání smyk a skončil na bahnitém srázu nad Černým mořemVideo: AP

 

Reklama

Na letišti v Trabzonu na severu Turecka sjelo po přistání letadlo se 168 lidmi na palubě z ranveje a skončilo na prudkém bahnitém srázu nad Černým mořem. Nikdo z lidí na palubě zraněn nebyl.

Článek

K nehodě Boeingu 737 došlo v noci ze soboty na neděli na letišti v severotureckém městě Trabzon. Letoun, který přiletěl z Ankary, dostal při přistání smyk. Sjel z ranveje a skončil na prudkém bahnitém srázu, který se paralelně vedle přistávací dráhy svažuje do Černého moře.

V době havárie na letišti podle místních médií pršelo a dráha tak byla mokrá. Letadlo mělo podle všeho problém zabrzdit, a tak došlo ke smyku. Podle svědků havárie se boeingu oddělil jeden z motorů a skončil ve vodě.

Na palubě letadla patřícího nízkonákladové společnosti Pegasus bylo 162 cestujících, dva piloti a čtyři členové posádky. Všichni byli evakuováni a nikdo žádná zranění neutrpěl. Mezi cestujícími však po incidentu propukla panika. „Naklonili jsme se na stranu. Předek letadla byl dole, zatímco ocas nahoře. Zavládla panika, lidé křičeli,” popsala nehodu cestující Fatma Gorduová agentuře AP.

Letadlo na srázu zůstalo až do neděle, kdy se začalo pracovat na jeho vyproštění. Příčina havárie zatím není jasná a turecké úřady pracují na jejím odhalení.

Reklama

Doporučované