Hlavní obsah

Létající košťata v prodeji. Míří i do Evropy, říká brazilský designér

Podívejte se na první kouzelnická létající košťata na světě. Půjdou i do Evropy.Video: Jan Marek

 

Reklama

Kdo chtěl být jako Harry Potter, možná má teď ke svému snu blíž, než by doufal. Designér z Brazílie upravuje elektrické jednokolky tak, že se na nich dá prohánět jako na kouzelnických košťatech. Nápad chce zpeněžit i v Evropě.

Článek

Jeho cílem bylo co nejlépe napodobit to, co si fanoušci přáli zažít na vlastní kůži při sledování nebo čtení nejoblíbenější fantasy ságy na světě. A prý je po jeho elektrických jednokolkách ve tvaru kouzelnického koštěte velká poptávka.

Osmadvacetiletý Alessandro Russo si proto hned založil firmu Nuvem Vassouras, údajně první svého druhu se skutečnými létajícími košťaty na světě. Od příštího týdne je začne v Brazílii pod značkou The Real Flying Broom vyrábět na zakázku a v plánu má i Evropu.

„Přesný časový rámec pro to zatím nemáme, ale o zpřístupnění našeho produktu v Evropě jednáme s jedním podnikatelem v Německu,“ prozrazuje Russo pro Seznam Zprávy s tím, že jde o člena odborného panelu soutěžní série Shark Tank pro tamní start-upy.

+9

Koště s konstrukcí do pěti tisíc

Alessandro pro redakci zpřesnil i cenu. Kovovou konstrukci spolu s koštětem bude prodávat za 1 200 brazilských realů, což je v přepočtu asi 4 900 korun. K tomu je ale nutné připočítat pořizovací cenu elektrické jednokolky. Nuvem Vassouras podporuje malé a střední modely, které stojí nejméně okolo 14 000 korun.

„Jde o modely jako Ks14D, V5f, V8, V8F nebo Ninebot one C+,“ doplňuje Russo. „Současná poptávka je poměrně vysoká, ale zatím si určitě nemůžeme logisticky dovolit distribuci kdekoliv ve světě,“ dovysvětluje, proč o evropském trhu jedná s německým podnikatelem.

Rychlost až 35 km/h, famfrpál jako nikdy dřív

Elektrické jednokolky ve tvaru kouzelnického koštěte jezdí, nebo tedy létají tam, kam se řidič nakloní, a to maximální rychlostí 25 kilometrů za hodinu. Ty dvakrát dražší, jako například V8F za 27 990 korun, mohou dosáhnout i 35 kilometrů za hodinu. Naučit se koště ovládat ale podle Alessandra vyžaduje stejně jako ve světě Harryho Pottera trénink a praxi.

„Hlavním cílem je umožnit fanouškům zažít při létání na našich košťatech na vlastní kůži to, o čem snili při sledování filmů. Rovněž ale pomocí nich chceme vytvořit mnohem věrohodnější verzi famfrpálu,“ dodává zakladatel a šéf Nuvem Vassouras.

Reklama

Doporučované