Hlavní obsah

Letecký mechanik v Seattlu ukradl letadlo a zřítil se s ním do moře

Kvůli incidentu muselo letiště v Seattlu přerušit provoz.Video: Reuters

 

Reklama

Šerif okresu Pierce ve státě Washington oznámil, že nejde o terorismus, ale o sebevražedný čin.

Článek

Letiště v západoamerickém Seattlu muselo přerušit provoz kvůli incidentu, při němž jeden ze zaměstnanců letiště bez povolení odstartoval s letadlem. Armáda za ním vyslala stíhačky, úřady ale záhy oznámily, že se letadlo zřítilo. Nikdo jiný na palubě nebyl, uvedla místní média. Incident se stal v pátek večer místního času (v sobotu brzy ráno SELČ).

Šerif okresu Pierce ve státě Washington oznámil, že nejde o terorismus, ale o sebevražedný čin. Potvrdil také, že letadlo spadlo a že muž byl místní a bylo mu 29 let.

„Ukradené letadlo společnosti Horizon se zřítilo na ostrov Ketron,” uvedl šerifův úřad. Za letadlem se podle něj po nepovoleném startu vydaly dva stíhací letouny F-15, havárii stroje ale nezavinily.

Podle serveru Seattle Times se řídící letového provozu pokoušel navést leteckého mechanika k tomu, aby s letadlem přistál. Na Twitteru se objevily zvukové záznamy jejich hovoru. Kontrolor muže oslovuje jménem Rich, hovoří k němu klidným hlasem. Mechanik naopak zněl divoce a bezstarostně, uvedl Seattle Times.

Letiště v Seattlu oznámilo, že stroj spadl na blízký ostrov v Pugetově zálivu. Letadlo patřilo společnosti Horizon Air, která je součástí skupiny Alaska Air Group.

Reklama

Související témata:

Doporučované