Hlavní obsah

Letiště London City je zavřené, v blízkosti se našla bomba z druhé světové války

Letiště London City je zavřené kvůli nevybuchlé bombě z druhé světové války.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

Londýnské letiště London City zastavilo provoz. Důvodem je nález bomby z druhé světové války poblíž letiště. Opatření pravděpodobně potrvá celý den.

Článek

Nález nevybuchlé bomby z druhé světové války zastavil provoz na letišti London City ve východní části britské metropole. Podle BBC bude letiště pravděpodobně zavřené celý den a komplikace by se mohly dotknout až šestnácti tisíc cestujících.

Bomba byla objevena poblíž letiště v řece Temži v neděli ráno. Pyrotechnici potvrdili, že bomba je aktivní a úřady proto před nedělní půlnocí letiště zavřely. Specialisté z námořnictva pracují na jejím zneškodnění.

Kromě letiště je od pondělního rána uzavřená také část městské dráhy DLR mezi stanicemi Pontoon Dock a Woolwich Arsenal. Evakuační zóna byla zřízena v okruhu 214 metrů, informoval server listu Evening Standard. Uzavřené jsou také přilehlé silnice.

Kvůli nálezu bomby u letiště London City byl během pondělí podle stránek Letiště Václava Havla zrušen jeden let do Prahy a jeden let z Prahy. Od letecké dopravy ale Londýn odříznutý není, protože ve městě je hned několik dalších mezinárodních letišť.

Reklama

Související témata:

Doporučované