Hlavní obsah

Letiště v Brně chystá novou pravidelnou linku i 400 nových parkovacích míst před halou

Lidé budou z Brna opět létat pravidelnou linkou do Milána.Video: Jan Kozel, Natálie Kuzmová, Tomáš Svoboda , Seznam Zprávy

 

Reklama

Cestující budou z Brna pravidelně létat do italského Milána. Před halou do konce prázdnin vznikne 400 parkovacích míst.

Článek

Sto let od založení Československa oslaví brněnské letiště návratem pravidelné letecké linky do Itálie. Dva lety týdně vypraví z Brna do Milána nízkonákladová společnost Ryanair. O novince v pátek informovalo vedení tuřanského letiště.

To loni odbavilo téměř půl milionu lidí, ale většina provozu se soustředí na letní sezonu. Celoročně z brněnských Tuřan létají lidé jen do Mnichova a Londýna, od osmadvacátého října se dočkají třetí linky. „Když skupina Accolade vstoupila do brněnského letiště, slíbil jsem, že Brno rozlétáme. Dnes oznamujeme první novou linku. Milán Bergamo je oblíbenou destinací cestujících z našeho regionu a stejně tak Brno a Jihomoravský kraj jsou perfektní destinací pro turistiku i podnikání. Věřím, že linka bude úspěšná,“ sdělil předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina. Společnost Accolade je od loňska provozovatelem letiště.

Cestující v Brně se měli už na jaře dočkat pěti pravidelných linek do evropských velkoměst, rumunský dopravce Blue Air však nedotáhl jednání s představiteli Jihomoravského kraje. „Zejména bych rád ocenil rychlost, s jakou se Ryanairu podařilo novou linku otevřít. Obvykle se hledá volná kapacita na jednu až dvě sezony dopředu, takže sjednáním nové linky už na tuto zimu si náš vyjednávací tým připsal mimořádný úspěch,” řekl jihomoravský hejtman Bohumil Šimek.

Ryanair chce na úvodní lety lákat nízkými cenami. V listopadu a prosinci budou stát letenky od 709 korun. „Zarezervovat je bude možné do pondělí,“ doplnila manažerka společnosti Olga Pawlonka.

Kraj letiště vlastní, podle hejtmana jsou nové letecké linky jednou z jeho priorit. Brněnské letiště loni odbavilo 460 tisíc cestujících. Letos počítá s ještě lepšími čísly. „O prázdninách máme o 180 objednaných letů víc než loni za stejnou dobu,” řekla mluvčí letiště Kateřina Pichalová.

Cestující se dočkají také nových parkovacích míst. Plochy pro auta před letištní halou jsou v letní sezoně přeplněné. „Do konce prázdnin přibude 400 parkovacích míst,” dodala Pichalová.

Reklama

Doporučované