Hlavní obsah

Letní ráno: Focení pod vodou, vězni vychovávající psy pro nevidomé i mileniálové

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (13. 8. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 13. 8. 2019

00:30 – Zprávy

07:30 – Lucie Drlíková se ráda potápí. Proto se před časem rozhodla, že svět pod hladinou začne dokumentovat. Jenže u toho nezůstalo a Lucie se začala věnovat umělecké fotografii pod hladinou, za což sesbírala řadu světových ocenění. Jak se fotí pod vodou? A musí snímek vyjít na první dobrou?

15:30 – Radek Hrdina živě: Muž v terénu se dnes bude věnovat historii automobilismu v Česku. Navštíví expozici muzea a začne od počátků, to znamená v dobách věhlasné značky Laurin a Klement.

21:00 – Infoservis: Jaká bude úroda cibule

23:00 – Lesníci zatím nechtějí přistoupit k zákazu vstupu do lesů, nabádají proto návštěvníky ke zvýšené opatrnosti. Kvůli kůrovcové kalamitě totiž není v lesích tak bezpečno jako v minulosti. Přitom je právě teď období, kdy se lesy plní například houbaři. Více informací přidá Michaela Rambousková.

30:00 – Mileniál. Pojem, o kterém jste už určitě slyšeli. Jenže definice mileniála není úplně jednoduchá. Obecně se jedná o osobu, která počátkem 21. století dosáhla prahu dospělosti. V širším měřítku pak mluvíme o lidech, kteří přišli na svět v letech 1980 – 2000. Dneska jim je 19 až 39 let. Jací jsou ale čeští mileniálové? Host: Vojtěch Prokeš, vedoucí výzkumu

37:00 – Radek Hrdina živě: jak renovovat desítky let staré veterány.

43:00 – Garážoviny: Novinky ze světa motorismu

48:15 – Vězni z Jiřic na Nymbursku budou vychovávat vodící psy pro nevidomé. Odstartoval tam jedinečný projekt nazvaný Tlapka v dlani, který má nejen pomáhat potřebným, ale také vést vězně k větší zodpovědnosti a nutnosti starat se o někoho jiného.

01:00:00 – Zprávy

01:07:00 – Lucie Drlíková se ráda potápí, začala se proto věnovat umělecké fotografii pod hladinou.

01:26:30 – V centru Brna rostou kanceláře za miliardy korun. Nedaleko hlavního vlakového nádraží sídlily slavné textilní továrny, jejichž kořeny mnohdy sahaly až do osmnáctého století. Další informace přidá reportér Tomáš Svoboda.

9:50 – Moldavský spisovatel Aleksej Marinat strávil jako velmi mladý muž téměř osm let v sovětském gulagu v 50. a 60. letech minulého století. Jeho zločin? Napsal do svého studentského zápisníku o hladomoru a nespravedlnosti. Podrobnosti v reportáži pořadu Svět bez obalu.

Letní ráno sledujte celé prázdniny od 8:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované