Hlavní obsah

Letní ráno: Internáty před začátkem školy, kolik stojí sešity a vše o psí dočasné péči

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (30. 8. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 30. 8. 2019

00:09 – Zprávy

06:56 – Je poslední den prázdnin. Po dvou měsících volna se školáci, ale i jejich rodiče připravují na začátek nového školního roku. Pozadu nejsou ale ani samotné školy. Někde školníci prováděli jen drobnější opravy, jinde čekají na žáky úplně nové učebny. Jak se školy a internáty připravují na start vyučování, řekl Vratislav Morava, ředitel Střední odborné školy a učiliště Horky nad Jizerou a tamní vedoucí vychovatelka Jana Huzilová.

15:02 – Radek Hrdina živě: Ráno na autodromu v Mostě

21:20 – Toulky Karlovarským krajem: Ostrov nad Ohří

30:16 – Pro koho je dočasná péče? Jací psi se do ní dostanou a co všechno obnáší? Takzvaná dočaska je způsob, jak pejska naučit základním návykům a socializovat ho ještě před tím, než půjde k novým pánům na celý život. Otázek je mnoho a s nimi nám přišla poradit Karolína Hájková, která provozuje Psí magazín. S sebou vzala také čtyřnohého parťáka, který je z dočasné péče.

41:00 – Radek Hrdina si na autodromu v Mostě popovídal s pilotem týmu Buggyra Adamem Lackem.

45:00 – Už několik dní se obchody se školními potřebami plní zákazníky. Je za tím samozřejmě nadcházející začátek školního roku. Nejvyšší částky nechají za pomůcky určitě rodiče prvňáčků. Jak se nespálit a nezaplatit za školní pomůcky zbytečně moc a přitom nenakoupit to nejméně kvalitní? S nákupem přišla do Seznamu poradit Kateřina Peštulková ze Zboží.cz.

„Ke konci srpna jsou na některých portálech pro školáky slevy až 30 %,“ prozradila ve vysílání Kateřina Peštulková.

01:00:05 – Zprávy

01:06:00 – Ředitel Střední odborné školy a učiliště Horky nad Jizerou Vratislav Morava a tamní vedoucí vychovatelka Jana Huzilová si s námi přišli povídat o začátku školy. O jaké obory na učilištích je největší zájem?

„Zatím je největší zájem asi o obor cukrář. Věřím, že je to i díky přípravě, na tomto oboru máme skvělé učitele. Loni naše žákyně vyhrála titul Cukrář roku i mezi profesionály,“ řekl Vratislav Morava.

01:14:00 – Radek Hrdina do vysílání vstoupil i s rozhovorem s ředitelem vývoje týmu Buggyra Robinem Dolejšem.

01:22:16 – Svět bez obalu: Dojení jaka

01:30:45 – Karolína Hájková nás pozvala na Psí den s Prahou 13.

„Koná se v sobotu 7. září. Ná páníčky a pejsky tam čeká spoustu zábavy. Budeme tam mít spoustu pamlsků, ochutnávky i soutěže,“ řekla provozovatelka Psího magazínu.

01:37:20 – Radek Hrdina naposledy živě z Mostu.

01:43:00 – S Kateřinou Poštulkovou jsme probrali i ceny veškeré školní výbavy pro prvňáčky.

„Pokud započítám veškeré školní potřeby i se školní aktovkou, částky se mohou vyšplhat až do dvou tisíc korun. Ale to je minimum. V průměru rodiče za jednoho prvňáka utrácejí okolo tří tisíc korun,“ vysvětlila Poštulková v Letním ránu.

01:51:25 – Výleťák: Vlčí jámy

Reklama

Související témata:

Doporučované