Hlavní obsah

Letní ráno: Jak číst v ekologii aut, renovace starého nábytku i kultura v Praze

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (27. 8. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 27. 8. 2019

8:00 – Zprávy

8:07 – Narodit se do úplné rodiny se dá označit za štěstí. Ne všichni ho ale mají, a tak mnoho dětí i mladých lidí vyrůstá v dětských domovech. Osudy, které je do domovů přivedly, se různí, budoucnost mají ale všichni stejnou. Dodělat školu, najít si bydlení, zaměstnání a dětský domov opustit. Nejen s tím jim pomáhá Nadační fond Veroniky Kašákové.

8:14 – Radek Hrdina živě: Kam za kulturou v centru Prahy

8:20 – Infoservis: Češi a spotřeba masa

8:22 – Lesníci by pro boj s kůrovcem potřebovali více pracovních sil. Pomoci mohou dělníci z Ukrajiny, jenže to komplikuje česká vízová politika, která jim nedovolí v Česku legálně pracovat déle než čtvrt roku. Více informací připojí Michaela Rambousková.

8:30 – Někteří z nás se začínají při koupi nového nebo i bazarového vozu čím dál víc ohlížet na dopad provozu na životní prostředí. Platí totiž jednoduchá rovnice: čím méně paliva spotřebujeme, tím víc ušetří naše peněženka a samozřejmě netrpí životní prostředí. Iniciativa Green NCAP si vytyčila smělý cíl – podrobně prověřovat zátěž, jakou pro přírodu představují nové automobily s různými typy pohonu. Vysvětlit pojmy přijde redaktor časopisu dTest Michal Mikoláš.

8:36 – Garážoviny: novinky ze světa automobilů

8:48 – Staré, nepotřebné, na vyhození. Takto označené věci automaticky končí na smetištích a přitom nikoho ani nenapadne, že by je někdo mohl renovovat a používat třeba další desítky let. Pod rukama dvou mladých žen se ale staré krámy proměňují v novotou zářící věci, ze kterých mohou mít další lidé radost. Hosty Letního rána budou zástupkyně projektu Z pokoje do pokoje Tereza Korbelová a Barbora Kocandová.

9:00 – Zprávy

Reklama

Doporučované