Hlavní obsah

Letní ráno: Makulární degenerace a špatně skladované potraviny

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (12. 8. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 9. 8. 2019

Zprávy

8:14 – Makulární degenerace bývá příčinou slepoty

Makulární degenerace patří k nejzávažnějším onemocněním sítnice u starších lidí. Při včasné diagnostice a léčbě lze ale zabránit ztrátě zraku navzdory tomu, že onemocnění tak obvykle končí. V rozvinutých zemích je dokonce nejčastější příčinou praktické slepoty. Jaká je tomto případě prevence?

13:35 – Radek Hrdina živě: Z golfového hřiště

19:38 – Letní soutěž: Hledejte se Seznamem

20:39 – Toulky Karlovarským krajem

30:16 – Aplikace pomůže cestovatelům v nesnázích

Čas od času se mnoha z nás stane při cestě na dovolenou či zpět, že má letadlo zpoždění nebo že se nám někam zatoulají kufry. Kdy máme nárok na občerstvení zdarma, náhradní ubytování nebo různé kompenzace? To z hlavy ví málokdo.

Nově nám s orientací v různých předpisech a směrnicích pomůže mobilní aplikace. Představit nám ji přišel Ondřej Tichota z Evropského spotřebitelského centra České republiky.

50:40 – Špatně skladované potraviny se hodně prodraží

Špatně uložené jídlo může v rodinném rozpočtu způsobit nemalé ztráty. Obecně končí podle iniciativy Zachraň jídlo zbytečně v popelnici zhruba třetina celé potravinové produkce. Nejvíce se přitom plýtvá právě v domácnostech, kde do biologického odpadu míří až 60 procent. A proto jsme se rozhodli zařadit téma skladování potravin, se kterým nám pomůže inženýrka Ivana Kabelková, specialistka na výživu a potraviny.

1:00:06 – Zprávy

Podvodné autopůjčovny

Vysoká pokuta nebo zadržovaná kauce – to může čekat na zákazníky některých autopůjčoven. Seznam objevil případ muže, který takhle přijde možná až o desítky tisíc korun. Na vině je nepřehledná smlouva i pokuty za údajné překračování rychlosti, poničení vozu a nebo vysoké storno poplatky.

Reklama

Související témata:

Doporučované