Hlavní obsah

Letní ráno: Psí dárci krve, jak si udělat plavební průkaz i odkyselení knih

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (19. 8. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 19. 8. 2019

00:09 – Zprávy

04:08 – Červená tlapka je projekt, který pomáhá i nabízí pomoc. I v životě psů nastávají chvíle, kdy je krevní transfuze jedinou možností, jak jim pomoci a zachránit je. Projekt je založený na dobrovolném dárcovství krve. Víc řekne zakladatelka Červené tlapky, Alice Bílá.

09:00 – Radek Hrdina v terénu: Jak se hrají laser games

13:41 – Infoservis: Co přinese nový školní rok

15:08 – Další kolo letní hry Hledáme se Seznamem

16:06 – Toulky Karlovarským krajem: Skláři

26:47 – Řeky a přehrady lákají stále více lidí. Nejen ke koupání, ale i k výletům na lodích. Přibývá proto těch, kteří si lodě kupují a pořizují si průkaz vůdce malého plavidla. V Česku ho podle Státní plavební správy v současné době vlastní asi 100 tisíc lidí. Zkoušky nedávno složil a může tedy řídit malé plavidlo čerstvý převozník, ale především novinář Martin Karlík, který přijal naše pozvání do Letního rána.

38:53 – Záhady Josefa Klímy: Muž, kterého vám představíme, má rozhodně pro strach uděláno. Měl na výběr: žít v poklidu na Moravě, nebo se vydat za dobrodružstvím. A vybral si to druhé. Vydal se na Kamčatku, kde čas od času v divočině bojuje s medvědy a ještě tak sem tam vezme i nějaké české turisty.

46:55 – Národní knihovna v Praze poslala do Německa skoro 4 tisíce knih na odkyselení. Bez odborného zásahu by se mohl papír za pár měsícu rozpadnout a svazky nenávratně poškodit. Jak odkyselení knih probíhá a o jak náročné ošetření jde?

56:43 – Zprávy

01:45:01 – BBQ Saloon: chutný hamburger

Reklama

Související témata:

Doporučované