Hlavní obsah

Letní ráno: Závody mopedů, tajemná podzemí i „Babišův“ odpadkový koš

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (23. 8. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 23. 8. 2019

8:00 – Zprávy

8:07 – V Česku přibývá případů uštknutí zmijí. Lékaři letos už evidují nejméně 15 případů. Za celý loňský rok jich přitom bylo 23. Zmije většinou útočí v případě, kdy se cítí být ohrožená. Pokud už k uštknutí dojde, lékaři radí včas zavolat záchrannou službu. O zmijích si budeme povídat se zoologem Danielem Koleškou.

„Hada v přírodě nikdy nechytejte, ani nijak neutiskujte,” říká zoolog Koleška: „hadů ubývá, v drtivé většině případů si za zranění způsobená hady člověk může sám”.

8:13 – Radek Hrdina a ráno v Koněpruských jeskyních

8:19 – Infoservis: Aktuální kvalita koupacích vod v Česku

8:21 – Toulky Karlovarským krajem: Annenberg a Krudum – Keltská hora, tajemný kult a bájný kostel

8:30 – V sobotu 14. září se na okruhu Motokáry Hodonín uskuteční dvanáctihodinový závod mopedů. Na trať Pánov u Hodonína vyjedou nejen Babetty, ale i Stadiony nebo Mixy. Jak to bude probíhat, co čeká jezdce, kteří stráví půlden v sedle starých mopedů, o tom promluví David Hlavatý a závodník Jakub Okruhlica.

8:36 – Nájezdy turistů do Prahy s sebou přinášejí mnohé, v neposlední řadě nárůst odpadků. Zvýšený zájem o odpadkové koše vyvolal nedávný status premiéra Andreje Babiše, ve kterém kritizoval primátora hlavního města za to, že se koše nevyvážejí častěji. A tak se na nejslavnější koš v Praze vyjel podívat Janek Rubeš.

8:41 – Televize Seznam stejně jako její videoportál pro vás připravují na podzim hned několik novinek, které si budeme v následujících týdnech postupně představovat. Jednou z těch prvních bude vysílání nového pořadu z produkce Streamu – Tajemné podzemí. Kolega Jaroslav Mareš nás spolu se svým týmem provede po místech, která obestírají různé tajemné a ne moc dobře vysvětlitelné události a příběhy.

9:00 – Zprávy

9:48 – Výleťák: Velká Čantoryje

Reklama

Doporučované