Hlavní obsah

LétoFest v Brně: Kabáti vyrukují s desetimetrovými ohni, pořadatelé bojují s horkem mlhovými sprchami

LétoFest 2018 o víkendu dorazil do Brna, láká tisíce fanoušků.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Brněnské výstaviště od pátku hostí LétoFest nabitý nejlepšími českými a slovenskými kapelami. Organizátoři zvou do areálu celé rodiny. Kromě kapel si lidé užijí playstationy, popovídají si se známými českými youtoubery, děti si mohou nechat pomalovat obličej.

Článek

Hudební nářez pro celé rodiny, tropické vedro, kropicí přístroje na každém rohu. A hlavně ty nejlepší české a slovenské kapely. Na to všechno láká hudební fandy LétoFest. Jeho další díl od pátku hostí brněnské výstaviště. V pátek si lidé užili například kapelu Chinaski neo Mig 21, sobotní večer exkluzivně završí skupina Kabát.

Druhý ročník LétoFestu pokračuje ve znamení akce pro celou rodinu. V pátek dorazilo do areálu okolo pěti tisíc lidí. Společně si pak mohli zazpívat například o lásce k vínu a Moravě s kapelou Chinaski. „Jsme rodinný festival. Lidé si tu kromě hudby užijí doprovodný program. Děti si můžou pomalovat obličej, známí čeští youtubeři se zaměří na sté narozeniny Československa. Máme tu playstationy a spoustu dalších atrakcí,” sdělil jeden z pořadatelů festivalu Pavel Vlašín.

Chinaski na výstavišti poprvé zažili festivalové vystoupení v nové sestavě. Po rozpadu dlouholetého šestičlenného obsazení v kapele zůstali pouze dva původní členové, a to zpěvák Michal Malátný a kytarista František Táborský. Do nové pětice se k nim připojil klávesák Jan Steinsdörfer, který dřív byl kapelníkem Ewy Farné, baskytarista Tomi Okres, ten dříve spolupracoval například s Lukášem Adamcem nebo Richardem Müllerem, a za bicí usedl Lukáš Pavlík, kterého fandové dříve vídali na pódiu s Čechomorem.

Po Českých Budějovicích dorazil LétoFest do Brna. Z osmi stanovišť po republice je to třetí z nich. Pořadatelé si pochvalují návštěvnost. „Za oba dny očekáváme okolo osmi, devíti tisíc lidí. Už předprodej napovídal dobrým číslům,” řekl Vlašín.

Vstupenky na první den festivalu stály návštěvníky 450 korun. V sobotu se fanoušci dostanou do areálu za 550 korun, lístky si mohou koupit na místě. Hlavním lákadlem druhého dne festivalu je vystoupení slavné české kapely Kabát, která se festivalům v posledních letech většinou vyhýbala. Pro posluchače na LétoFestu nachystala bujarou pyroshow.

V noci kvůli tomu museli pořadatelé uzpůsobit pódium. „Budou mít speciální stage na svoji show. Předvedou asi desetimetrové ohně, kolikrát se bojím, aby nám neshořela střecha,“ podělil se organizátor festivalu Pavel Vlašín.

Sobotní koncert zahájí český zpěvák Sebastian. Nebude chybět ani Iné Kafe ze Slovenska, Marek Ztracený, Wanastowi Vjecy nebo Anna K.

Organizátoři mysleli i na tropické horko, které v posledních dnech sužuje republiku, včetně jižní Moravy. Připravili si proto pro návštěvníky cisternu s pitnou vodou a rozprašovače. Několikrát rozpálené fanoušky přijel polít vodou kropicí vůz, který okamžitě vyvolal velký zájem a vytvořil na LétoFestu duhu.

„Je tu šílené vedro, ale jak jsem se namočila, tak je to hned lepší,“ řekla návštěvnice festivalu Nikola Dvořáková. Aby se zchladili, někteří volili jinou možnost. „Na horko je nejlepší se napít,“ řekl Seznamu návštěvník festivalu a pozdvihl kelímek s pivem.

Návštěvníci festivalu mohou také navštívit speciální festivalový kamion Televize Seznam. V sobotu se na místě potkají třeba s Jindřichem Šídlem nebo Tomášem Vzorkem a nahlédnou přímo do výroby televizního vysílání. Přímý přenos z festivalu startuje v sobotu ve dvě hodiny odpoledne.

V pátek se festival přesune do Ostravy.

Reklama

Související témata:

Doporučované