Hlavní obsah

Letos je rok zamilovaných hrdliček, senátor Valenta přesto vyhlašuje válku potkanům

Čtvrteční události ze světa zvířat.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaký byl čtvrtek 28. února? Především to byl den zvířat všeho druhu.

Článek

Hrdliččin hlas ku lásce už nezve

Ptákem roku je hrdlička divoká. A to je důvod k radosti také pro manžela tenistky Karolíny Plíškové Michala i naši moderátorku Lucii. Hrdličky si totiž pozornost zaslouží, v přírodě jich kvůli intenzivnímu hospodaření stále ubývá.

Král hazardu proti potkanům

Senátor Ivo Valenta vyhlásil mediální válku potkanům. Velké zvíře v hazardním průmyslu odmítá, aby se pomáhalo škůdcům. Valenta komentoval na Facebooku zásah německých hasičů, kteří vysvobodili zaseklého potkana v kanále. Zbývá tak otázka – kdyby Valenta vzal potkana lopatou po hlavě, umřelo by zvíře nebo chcíplo?

Hra o trůny

Stejně nerovný souboj, jako byl zápas Valenta versus potkan, se odehrál v Beskydech. Kanec vyzval k duelu medvěda. Na rozdíl od oblíbeného fantasy seriálu, kde divoké prase vraždou krále rozehrálo Hru o trůny, v Česku si medvěd v klidu počkal a bez většího škrábnutí kraloval.

Velryby nad lidi

Ruský prezident se zasadil o vyšetřování věznitelů velryb. Čtyři ruské společnosti odchytily a chovaly na prodej stovku mořských savců v malých kádích. Na Putinův přímý pokyn se ale dostanou na svobodu. Jestli se ruský prezident stejně zasadí i o propuštění 190 politických vězňů v Rusku, zatím nevíme.

Orel poslal Hussu k ledu

A na konec je tady direkt ostrého orla Pavla Francouze finské Husse. Český brankář vychytal v dresu orlů z Colorada druhou nulu v americké AHL. Na konci zápasu se ale strhla bitka a jeho finský protějšek Ville Husso se pustil do souboje s jedním z Francouzových spoluhráčů. Nerovnou bitku ale coloradský orel rázně ukončil a poslal Hussu k ledu.

Reklama

Doporučované