Hlavní obsah

Letuška v USA donutila pasažérku vložit psa do zavazadlového prostoru nad sedadlem, ten cestu nepřežil

Na palubě letadla společnosti United Airlines zemřel pes.Video: Kateřina Vodvářková, Reuters

 

Reklama

Na palubě letadla společnosti United Airlines v průběhu letu zemřel pes poté, co ho letuška zavřela do zavazadlového prostoru nad hlavou cestující. V prostoru pod nohama údajně překážel.

Článek

Cestující při nástupu do letadla nesla svého francouzského buldočka v aerolinkou schválené přenosné tašce. Když se usadila na místo se svými dvěma dětmi, dala si tašku se psem do prostoru pod nohy. Letuška ale řekla ženě, že si tašku před sebe pod nohy dát nemůže, protože by blokovala uličku letadla, a že ji musím dát do uzavřeného prostoru nad hlavou.

„Pomohla mojí mámě ho dát nahoru a zavřela za ním dvířka, jako by byl taška,” popsala situaci dcera majitelky psa. „A moje máma jen opakovala: Je to pes, je to pes! Ale letuška stejně tvrdila, že ho nahoru musíme dát.”

Jak tvrdí nejen majitelka, ale i ostatní cestující, pes během letu vytrvale štěkal. „Kvůli turbulencím jsem se ale nemohla zvednout z místa a pomoct mu,” uvedla majitelka v rozhovoru s agenturou Reuters.

Let z Houstonu do New Yorku trval přes tři a půl hodiny. Na jeho konci byl pes v přepravní tašce nalezen mrtvý.

United Airlines mají ve svém přepravním řádu pasáž týkající se přepravy domácích mazlíčků na palubě letadla: „Domácí mazlíček přepravovaný v kabině musí být nesen ve schválené měkké nebo tvrdé přepravní tašce. Přepravní taška musí kompletně pasovat pod sedadlo před pasažéra a zůstat tam po celou dobu letu.”

Letuška tvrdí, že nevěděla, že se v přepravní tašce nacházelo živé zvíře. Toto tvrzení ale majitelka i další cestující odmítají. Na psa byla prý jasně upozorněna.

Cestující byla vrácena částka 125 dolarů (2550 korun), kterou zaplatila za přepravu psa na palubě letadla.

Letecká společnost převzala za nehodu plnou zodpovědnost a vyjádřila rodině upřímnou soustrast.

Není to ale poprvé, co se aerolinky United Airlines s podobným případem setkaly. Za poslední rok v jejich letadlech zahynulo 18 domácích mazlíčků, což je nejvíce ze všech leteckých dopravců ve Spojených Státech.

Reklama

Doporučované