Hlavní obsah

Letuškou u Emirates? Stoupněte si na špičky a dosáhněte do výšky 212 centimetrů

Reportáž z náborové akce Emirates.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Seznamu se byl podívat, jaké to je, když si známé dubajské aerolinky vybírají palubní personál v České republice.

Článek

Už poněkolikáté přiletělo do Prahy letadlo Emirates ne proto, aby si z Česka odvezlo jako obvykle cestující, ale nové zaměstnance. Personalisté dubajské aerolinky přiletěli lovit v českých vodách posily do svého týmu.

Stát se letuškou nebo stevardem ve službách známé letecké společnosti přináší příjemné zážitky (například ten, že se ve Spojených arabských emirátech neplatí žádné daně), ale také povinnosti. „Požadujeme například, aby uchazeč o práci u nás na špičkách dosáhl do výšky 212 centimetrů,“ prozradila Seznamu personalistka Emirates Lara Topalianová. Důvod je pochopitelný a daný parametry letadla – je třeba například dosáhnout tam, kam v kabině patří příruční zavazadla.

Na pražském náboru Emirates zastihl reportér Seznamu zhruba padesátku lidí. Těm společnost nabízela základní mzdu 26 tisíc korun (tedy nižší, než je průměrná v České republice). Ale k tomu je třeba připočíst 370 korun za každou hodinu strávenou v letadle, což už u obvyklého nasazení letušek či stevardů „hodí“ nějakých 60 tisíc korun měsíčně.

Uchazeči musí mít například dokončené středoškolské vzdělání, musí být starší než 21 let a kromě pochopitelné znalosti anglického jazyka Emirates mezi požadavky řadí pro Evropana jeden možná překvapivý: žádné viditelné tetování.

Reklama

Doporučované