Hlavní obsah

Levnější káva pro ženy, mlčky přihlížející Donald Trump a rozházené desetitisíce v centru Brna

Den očima Karolíny Bulisové.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí 12. října očima sportovní redaktorky Karolíny Bulisové.

Článek

Dvanáctý říjen je už tradičně dnem za rovné příjmy. Dnešek upozorňuje na to, že ženy mají v České republice o 22 procent nižší výplatu než muži. Kavárny v Brně, Praze a dalších městech proto přišly s akcí zaměřenou právě na ženy. Všechny dostanou slevu 22 procent. Káva za 39 korun místo padesáti podplácené ženy asi úplně nevytrhne. Nicméně by všechny měly být rády, že se alespoň snaží upozornit na problém, který v naší vyspělé společnosti stále prochází.

Americký prezident Donald Trump prý jen mlčky přihlížel monologu své návštěvy v Oválné pracovně. Zastavil se za ním raper Kanye West, což je jeden z mála umělců, kteří Trumpa podporují. West se nechal slyšet, že se díky Trumpovi cítí jako superman a velmi se mu líbí Severní Korea. Prezident Trump nakonec dodal, že je dost dobře možné, že se West stane jeho nástupcem v Bílém domě.

Na ulici se dá najít leccos. V Brně například desítky tisíc korun. Rozházené bankovky se povalovaly na ulici v centru Brna. Kolemjdoucí je však míjeli úplně bez zájmu. Nakonec zaujaly ženu, která je předala strážníkům. Brněnská policie o nálezu informovala na svém webu. K penězům se přihlásilo několik lidí. Nikdo ale nedokázal říct, kolik peněz bylo a kde přesně se ztratily. Pravého majitele nakonec odhalily kamerové záběry.

Reklama

Doporučované