Hlavní obsah

Liberec úředníky z Uranu přestěhuje do Fora, nebo S Toweru

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Budovu Uranu čeká rekonstrukce za zhruba 84 milionů korun, úředníci se dočasně přestěhují do obchodního centra Fora, nebo nedalekého S Toweru, který dříve využíval úřad práce. Další nabídky prostor nevyhovovaly.

Článek

Liberec potřebuje minimálně 1000 metrů čtverečných kancelářských prostor pro odbor sociální péče s téměř 60 pracovníky a dalších 650 metrů čtverečných pro registr vozidel. Přestěhovat je chce v nejbližších měsících, renovace Uranu by měla začít na podzim.

Podmínky města na pronájem kancelářských prostor a zázemí splnily jen dvě. Obě budovy se nachází ve spodním centru stotisícového města, rozhodnutí bude na radních města. „Obě nabídky jsou v mnoha parametrech srovnatelné. Radní města se proto rozhodli, že chtějí obě místa před samotným hlasováním osobně navštívit, aby posoudili, nakolik jsou nabízené prostory vhodné pro využití zmíněných agend magistrátu,“ uvedl tajemník magistrátu Martin Čech.

S firmou, která uspěje, město uzavře podle mluvčí radnice Jany Kodymové smlouvu pravděpodobně na pět let s opcí na dalších pět roků. „Vyloučit nelze ani další jiné varianty délky pronájmu,“ dodala. Rekonstrukce Uranu by totiž měla trvat jen rok. „Pokud vše půjde bez problémů, počítáme s dokončením rekonstrukce budovy na podzim 2022,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). Na opravu sedmipodlažního Uranu bude město žádat o dotaci z evropského programu. Obnovit potřebuje hlavně fasáda, která je svému okolí nebezpečná. Kolem budovy je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží.

Reklama

Doporučované