Hlavní obsah

Libušín a Maměnku bude provozovat společnost Beskydy 4 all

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Obnovený Libušín i sousední hotel Maměnka na Pustevnách v Beskydech mají nového nájemce. Národní muzeum v přírodě coby správce obou objektů uzavřelo smlouvu o provozování se společností Beskydy 4 all.

Článek

ČTK to dnes sdělil mluvčí muzea Tomáš Gross.

Libušín byl po obnově otevřen veřejnosti minulý týden. Památka v roce 2014 vyhořela, muzeum poté rozhodlo o její obnově formou vědecké rekonstrukce. Chata sloužící jako jídelna byla původně postavena v roce 1899 podle návrhu architekta Dušana Jurkoviče, patří k symbolům Pusteven.

„Beskydy 4 all uspěly ve třetím výběrovém řízení, které jsme vyhlásili, nejlepší nabídkou. A vzhledem k tomu, že mají s provozem horského restauračního zařízení bohaté zkušenosti, věříme, že návštěvníci Pusteven a Jídelny Libušín se mohou těšit nejen na krásně rekonstruované prostory, ale také na zajímavou a kvalitní gastronomickou nabídku,“ uvedl generální ředitel Národního muzea v přírodě Jindřich Ondruš.

Minimálně do konce srpna si lidé budou moci Libušín prohlédnout, muzeum v objektu nabízí bezplatné komentované prohlídky. Společnost Beskydy 4 all z Janovic na Frýdeckomístecku chce Jídelnu Libušín otevřít jako restauraci v září, kdy je v plánu zkušební provoz, v plném rozsahu by restaurace měla začít fungovat na začátku října.

„Jsme rodinná firma, která měla a má zájem provozovat restaurační zařízení v horském prostředí. Máme kolem sebe skvělé lidi, výborný mladý tým v čele s vynikajícím šéfkuchařem, a tak jsme přesvědčeni o tom, že můžeme uspět v nabídce pro návštěvníky i v relativně velké konkurenci na Pustevnách,“ uvedl jednatel společnosti Jakub Nykl. Na Libušíně se bude nabízet tradiční kuchyně, provozovatelé chtějí nabídnout i tematické gastronomické akce a zážitkovou kuchyni. „Ale samozřejmě ruku v ruce s tím, v jakém objektu budeme fungovat, protože velmi dobře víme, jaký je genius loci Libušína,“ uvedl Nykl. Nabízet budou také akce pro uzavřené skupiny jako oslavy nebo svatby.

Reklama

Doporučované