Hlavní obsah

Lidé mohou hlásit projekty na zlepšení života v Novém Jičíně

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Obyvatelé Nového Jičína mohou do 15. února předkládat radnici projekty na zlepšení života ve městě. Participativní rozpočet radnice připravila čtvrtým rokem, vyčlenila do něj 200 tisíc korun.

Článek

„Naším hlavním cílem je dát zejména občanům Nového Jičína možnost, aby sami rozhodli o tom, co je pro ně důležité, a mohli se spolupodílet na zlepšení života ve městě a tvorbě jeho celkového vzhledu. My se díky výzvě dozvíme, co občané požadují,“ uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Každý předkladatel smí předložit jeden návrh. „Náklady jednoho projektu mohou být maximálně ve výši 100.000 korun. Pozemek nebo budova, kterých by se měl navržený zásah týkat, musejí být ve vlastnictví města,“ uvedla referentka městského odboru rozvoje a investic Lucie Hrdličková.

Předložené návrhy budou nejprve hodnotit odbory městského úřadu. Projekty, které úřad uzná jako uskutečnitelné, budou předkladatelé prezentovat na veřejném projednání. Vítězné návrhy vyberou lidé v červnu v hlasování.

Svůj projekt může přihlásit každý, kdo v Novém Jičíně bydlí, pracuje nebo studuje a je mu více než 15 let. Formulář je k dispozici na webu města, lidé ho mohou odevzdat na podatelně úřadu v Divadelní ulici 1 nebo poslat na e-mail: lucie.hrdlickova@novyjicin.cz.

„V minulých letech bylo prostřednictvím participativního rozpočtu podpořeno vybudování hřiště s fitness prvky před Střediskem volného času Fokus, zřízení čtecího koutku ve Smetanových sadech či pořízení mobilního zastřešení do místní části Straník,“ doplnila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Reklama

Doporučované