Hlavní obsah

Lidé nevědí, kolik spotřebují dat, proto chtějí neomezené tarify. Ale nepotřebují je, tvrdí šéf Vodafonu

Lidé by neomezená data stejně nevyužili, hájí politiku operátorů šéf Vodafonu Petr Dvořák.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Stát si musí říct, co od aukce kmitočtů 5G očekává. Všechny jeho cíle nejdou totiž splnit, varuje Petr Dvořák.

Článek

Průměrná spotřeba dat na jednoho českého zákazníka se pohybuje okolo 1,5 GB měsíčně. Podle Petra Dvořáka, generálního ředitele českého Vodafonu, je proto volání po neomezených datových tarifech trochu zbytečné.

„Nemyslím, že až tu jednou takové tarify budou, budou atraktivní pro všechny zákazníky,“ říká Dvořák v novém pořadu Barvy byznysu, který Televize Seznam vysílá z Burzovního paláce. V této chvíli by podle něj neomezená data znamenala, že by se zákazníkům výrazně snížila rychlost připojení, protože by k mobilům utekli od pevných linek.

Změní něco příští rok aukce nových kmitočtů? Co bude pro zákazníky znamenat spojení Vodafonu s UPC? A proč mohou firmy dosáhnout na výrazně levnější tarify než jednotlivci? I o tom mluví Petr Dvořák v části rozhovoru ve videu nahoře.

Proč se Vodafone tolik zapojuje do boje o práva gay a lesbické komunity? A proč firmě tolik záleží na tom, zda jsou ženy a muži odměňováni stejně? „Víte, když jsem poprvé slyšel heslo: Můžeme být nejlepší, jen když vy jste nejlepší, říkal jsem si, že jde o klasické korporátní řeči, ale ono zjistíte, že vnitřní spravedlnost ve firmě je vážně důležitá,“ popisuje v druhé části rozhovoru Petr Dvořák.

Štvalo by mě, kdyby manželka vydělávala víc. Tedy za stejnou práci, říká šéf Vodafonu.Video: Seznam Zprávy

Ekonomický magazín z Burzovního paláce sledujte každý všední den na celoplošné Televizi Seznam v premiéře od 14:00 a v repríze pak od 21:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované