Hlavní obsah

Lidé se mohou zapojit do debaty o proměně okolí technického muzea v Praze 7

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V prostoru u budovy Národního technického muzea má vzniknou tzv. Letenský muzejní distrikt. Lidé se mohou do neděle 17. října seznámit se záměrem v plánovacím kontejneru u muzea nebo se v neděli vydat na komentovanou prohlídku.

Článek

Připomínky lidí radnice využije při tvorbě plánu obnovy území. Praha 7 na plánu obnovy spolupracuje s Institutem plánování a rozvoje (IPR).

„Je pro nás velmi důležité, aby se do tohoto významného projektu od počátku zapojovala také veřejnost. Připomínky a podněty lidí, kteří zde bydlí, pracují či tráví svůj volný čas, jsou při plánování proměny části města velmi cenné,“ uvedla místostarostka Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).

Plánovací kontejner mohou lidé navštívit denně od 10:00 do 18:00. Komentovaná procházka se uskuteční v neděli od 16:00. Radnice spustila anketu, do které se zapojilo přes 800 respondentů. „Uspořádali jsme participativní setkání v Korunovační ulici a nyní sbíráme podněty prostřednictvím informačních kontejnerů a komentovaných procházek,“ uvedla místostarostka. Podrobnosti k projektu najdou lidé i na webu radnice.

Cílem projektu Letenského muzejního distriktu je oživit území v okolí muzea a vytvořit funkční a příjemnější pěší spojení mezi dvěma velkými městskými parky, a sice Letenskými sady a Stromovkou. „Chceme upravenější a zelenější ulice a kolem národních muzeí reprezentativní muzejní náměstí přirozeně navazující na Letenské sady. Konkrétní podobu úprav najde architektonická soutěž,“ dodala Burgerová.

Reklama

Doporučované