Hlavní obsah

Lidé si chtěli nabrat palivo vytékající z havarované cisterny. Po výbuchu jich nejméně 153 zemřelo

Po vznícení cisterny zemřelo v Pákistánu přes 123 lidíVideo: AP

 

Reklama

Při havárii cisterny s palivem v Pákistánu přišlo o život nejméně 153 lidí. Další desítky zraněných jsou v nemocnici s vážnými popáleninami.

Článek

Nejméně 153 lidí přišlo v neděli v Pákistánu o život kvůli požáru cisternového vozu s pohonnými hmotami, který havaroval. Informují o tom tiskové agentury s odvoláním na záchranáře a úřady. Do nemocnic byly převezeny desítky zraněných, z nichž někteří už na vážné popáleniny zemřeli; počet obětí na životech tak může dál růst.

Tragédie se odehrála na dálnici u města Bahávalpur v provincii Paňdžáb na východě země. Vozidlo se převrátilo a obsah cisterny začal vytékat. Na místo se seběhli lidé, kteří si chtěli palivo nabrat do nádob, pak ale cisterna explodovala a shromážděné pohltily plameny. Výbuch a požár mají podle svědků na svědomí někteří lidé, kteří v blízkosti cisterny kouřili.

„V životě jsem nic takového neviděl. Oběti uvěznila ohnivá koule. Lidé křičeli o pomoc," řekl podle agentury AP policista Abdul Malik, který dorazil k požáru mezi prvními. „Všude byla vidět těla. Z mnoha lidí zbyly jen kostry. Ti, kteří přežili, na tom byli opravdu zle," dodal.

Agentura Reuters s odvoláním na mluvčího paňdžábské vlády napsala, že cisterna se převrátila na kraji města v ostřejší zatáčce dálnice. Řidič podle svědků ztratil nad vozidlem kontrolu, když praskla jedna z pneumatik. Exploze údajně nastala zhruba tři čtvrtě hodiny po havárii.

Požár postupně zachvátil desítky motocyklů a aut. Většina zraněných má podle agentury popáleniny až na 70 procentech těla.

Mnozí místní obyvatelé přišli na místo neštěstí a hledali své blízké. Podle jednoho z lékařů byla řada mrtvých spálena k nepoznání a oběti budou muset být identifovány pomocí DNA.

Reklama

Související témata:

Doporučované