Hlavní obsah

Lidé si dnes mohou prohlédnout Lichtenštejnský palác a tři ministerstva

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Lichtenštejnský palác, ministerstvo zdravotnictví, ministerstvo kultury a ministerstvo práce a sociálních věcí se u příležitosti Dne české státnosti dnes otevřou veřejnosti.

Článek

Návštěvníci se mohou zúčastnit skupinových prohlídek a čeká je také doprovodný program. V Lichtenštejnském paláci a na ministerstvu zdravotnictví začíná den otevřených dveří v 09:00, na MPSV o půl hodiny později a na ministerstvu kultury v 10:00. Vstup je zdarma.

V Lichtenštejnském paláci, který patří úřadu vlády, si lidé budou moci prohlédnout reprezentační prostory. Nyní slouží k pořádání důležitých protokolárních akcí či konferencí. Uvidí také výstavu protokolárních darů předsedy vlády. Poslední komentovaná prohlídka začíná v 16:00.

Na ministerstvu zdravotnictví se zájemci mohou nechat preventivně vyšetřit či naočkovat proti koronaviru bez registrace. Přichystána je rovněž výstava fotografií z období první vlny epidemie covidu-19.

MPSV připravilo vedle komentovaných prohlídek také výstavu fotografií Jindřicha Štreita s názvem Ruku v ruce, Touha je zázrak. Resort ale doporučuje registraci na prohlídku předem. Upozorňuje, že neregistrovaní lidé se nakonec do historické budovy nemusí dostat.

V Nostickém paláci ministerstva kultury uvidí lidé reprezentační prostory, pracovnu ministra kultury, obrazárnu paláce, kapli Nanebevzetí Panny Marie a přes skleněný průhled i slavnou nostickou knihovnu. V přízemí bude k vidění historický vůz Aero 50 nebo motocykl Praga 500 z Technického muzea v Brně, zájemci si budou také moci vyzkoušet měření hvězdného času nebo výšky nebeských těles.

Reklama

Doporučované