Hlavní obsah

Lidé v Berouně si denně půjčí kolem 300 sdílených elektrokol

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Sdílená elektrokola, jejichž provoz byl před týdnem zahájen v Berouně a okolí, se podle berounské radnice těší velké oblibě.

Článek

„Denní průměr se pohybuje kolem 300 výpůjček,“ informovala Petra Lišková z městského úřadu. V Berouně a v sousedním Králově Dvoře, Hýskově a Tetíně mají lidé k dispozici 15 dobíjecích stanic a 100 elektrokol.

Prvních 15 minut jízdy je zdarma, 30 minut vyjde na 30 korun a za celodenní půjčení lidé zaplatí 300 Kč. Rekordní počet byl v Berouně zaznamenán v sobotu, kdy si lidé půjčili 407 elektrokol. O velkém zájmu svědčí i skutečnost, že se v prvních dnech zaregistrovalo a aktivně začalo systém využívat přes 600 lidí.

Dobíjecí stojany zájemci najdou například u berounské nemocnice, Pražské brány, naproti venkovnímu koupališti na Velkém sídlišti, u autobusového a vlakového nádraží nebo poblíž obchodní zóny v Plzeňské ulici.

Během prvního týdne se ukázalo, že nejvíce lidé využívají stanoviště u Verony směrem ke Štulovně, dále za radnicí, na třetím místě je stanice u nádraží a po ní je sportovní areál Eden.

Půjčování kol nebo elektrokol funguje i v dalších městech, nedávno sdílená kola zavedly například Říčany u Prahy.

Reklama

Doporučované