Hlavní obsah

Lidé v Boskovicích mohou hlasovat o 16 možných investicích

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Lidé v Boskovicích přihlásili do druhého ročníku participativního rozpočtu 23 návrhů, hlasuje se o 16 z nich. Radnice letos na projekty vyčlenila 400 tisíc korun. V loňském pilotním ročníku zvítězil projekt „Louka v proluce“.

Článek

Hlasuje se od začátku září. Každý občan Boskovic může dát jeden hlas projektu, který považuje za nejlepší. „Průběžný počet hlasů z on-line hlasování je k dispozici na platformě PinCity, kde se projekty řadí podle počtu získaných hlasů. K těmto hlasům se budou přičítat také hlasy z písemného hlasování. Anketní lístek pro tento způsob byl zveřejněn v zářijovém Boskovickém zpravodaji, je k dispozici ke stažení na PinCity a je ho možné také libovolně kopírovat,“ uvedl mluvčí radnice Jaroslav Parma.

Lidé mohou dát hlas projektům například na obnovu vodních prvků ve veřejném prostoru, venkovním šachům, hřišti pro nácvik skoků na kole či hřišti na petanque. Hlasování končí 10. října.

Loni zvítězil projekt „Louka v proluce“, získal 198 hlasů z 515. Na druhém místě skončil projekt „Obnova zeleně ve Vratíkově“ se 109 hlasy, na třetím „Koše na tříděný odpad“ s 81 hlasy.

Boskovice mají asi 12 tisíc obyvatel, roční rozpočet se pohybuje kolem 350 milionů korun. Participativní rozpočet, ve kterém mohou obyvatelé předkládat projekty na zlepšení života v obci, mají i další jihomoravská města, například Brno, Znojmo, Hodonín či Blansko.

Reklama

Doporučované