Hlavní obsah

Lidé v Brně pro zdravotníky rozsvítí „světla naděje“

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jako poděkování zdravotníkům vytíženým pandemií nového typu koronaviru se v Brně o víkendu rozsvítí „světla naděje“. Lidé mají v oknech rozsvěcet ideálně červené lampiony, svíčky či baterky.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedla Lucie Stará, vedoucí pracoviště Lány lužáneckého střediska volného času, kde se nápad zrodil.

„Čím větší světlo naděje společně vytvoříme, tím spíš dorazí až ke zdravotníkům. Když spojíme své síly, dosvítí naše světlo až ke všem brněnským nemocnicím, a dodá tak naději i těm, kteří zde doufají v brzký návrat domů. Zasvítí do bytů všem, kteří jsou v domácím léčení. Všem, kteří jsou v karanténě a nemohou vycházet ze svých domovů,“ uvedla Stará.

Cílem je zapojit co nejvíce lidí v Brně. Mají rozsvítit ideálně červený lampion, svíčku, baterku nebo jiný zdroj světla ve svém okně, a to ve stejný čas v neděli 15. listopadu od 18:00 do 19:00. Fotografie rozsvícených světel lze následně zaslat na e-mail: lany@luzanky.cz nebo sdílet na sociálních sítích #svetlanadeje.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni podle webových stránek Ministerstva zdravotnictví 39 523 potvrzených případů nemoci covid-19. S nemocí zemřelo 555 lidí, vyléčilo se 22 806 lidí, tedy více než polovina. Nakažených byly i stovky zdravotníků.

Reklama

Doporučované