Hlavní obsah

Lidé v Příbrami si budou moci zasadit rodinné stromy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé v Příbrami si budou moci zasadit takzvané rodinné stromy.

Článek

„Jejich pořízení si zájemci sami zaplatí, správce zeleně jim poskytne zeminu, kompost, ochranu kmene či kotvení,“ informovala mluvčí radnice Eva Švehlová.

„Setkáváme se s návrhy, že by si sami občané chtěli na nějakém místě vysadit svůj strom. Jde o myšlenku, která se nám líbí, a proto jsme se rozhodli tuto možnost občanům města nabídnout. Takto vysazené stromy budou stromy rodinnými, budou opatřeny jmenovkou,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Místo pro vysazení stromu mohou vybrat sami zájemci, souhlasit s tím musí odbor životního prostředí a správce zeleně. Druhou variantou je výsadba na předem vybraném místě, kdy jde o liniovou výsadbu na pozemku města. Vybrané lokality jsou v prostoru od Brodské ulice kolem hřiště směrem na Zdaboř a dále prostor od kruhového objezdu k rybníku Kaňka.

Cena alejových stromů s minimálním obvodem kmínku 10 až 12 centimetrů se podle druhu pohybuje od 2500 do 3500 Kč. Péči v liniové výsadbě bude zajišťovat správce zeleně, u výsadby jednotlivých stromů bude péče včetně zalévání na lidech zapojených do projektu.

Reklama

Doporučované