Hlavní obsah

Lidé vyhlíží letní dovolenou. EasyJetu stoupl zájem o 250 procent

Foto: Shutterstock.com

EasyJetu roste poptávka po letenkách na léto.

Reklama

Lidé už myslí na to, kam pojedou o prázdninách. Podle letecké společnosti EasyJet oproti loňskému roku rezervace na nadcházející léto vzrostly o 250 procent, což dává leteckému průmyslu naděje na zotavení.

Článek

Poptávka po letní dovolené stoupla. Výkonný ředitel nízkonákladového dopravce EasyJet Johan Lundgren pro server BBC řekl, že rostoucí zájem dodává cestovnímu ruchu v této době sebevědomí. „Víme, že lidé chtějí jet na dovolenou co nejdříve,“ uvedl.

Rezervace na letní dovolené oproti loňsku u EasyJetu vzrostly o 250 procent. V současné době se jako nejoblíbenější měsíc letních prázdnin ukázal květen. „Pokaždé když se omezení uvolní, vidíme větší poptávku. Lidé chtějí odjet na dovolenou, jakmile budou moci,“ řekl Lundgren.

Přísnější omezování pohybu po celé Evropě a také nejistota ohledně cestování, kterou způsobil odchod Spojeného království z Evropské unie na začátku roku 2021, vytvořily na letecký průmysl větší tlak.

Očkování, které právě probíhá ve Velké Británii a Evropě, je podle Lundgrena „nepochybně klíčem k opětovnému odemčení cestovního ruchu“. Dodal, že letecká společnost byla připravena zvýšit svůj letový plán, jakmile se důvěra zákazníků vrátila.

Létání se však prodraží kvůli nutným negativním testům na koronavirus. Většina z nich stojí minimálně 75 liber, na některých místech cena stoupá až na 150 liber. „Byli bychom rádi, kdyby ceny klesly,“ uvedl Lundgren.

V pondělí také vstoupila v platnost nová pravidla pro cestující vstupující do Velké Británie. Lidé přijíždějící do země jsou povinni podstoupit test na koronavirus do 72 hodin před odletem. Po příletu je ještě čeká desetidenní karanténa.

Podle Lundgrena je pro obnovu cestování důležité, aby vláda zrušila zavedená opatření. „Víme, že existuje velký rozdíl mezi ochotou lidí cestovat a cestováním, pokud musí jít na deset, čtrnáct nebo jen pět či tři dny do karantény,“ řekl.

Loni zažili letečtí dopravci svůj doposud nejhorší rok. Firmy včetně EasyJetu, British Airways a Virgin Atlantic rušily lety a tisíce jejich pracovních míst byly v ohrožení. Minulý týden zrušila norská nízkonákladová společnost Norwegian tisíc pracovních míst na londýnském letišti Gatwick a ukončila dálkový provoz.

Reklama

Doporučované