Hlavní obsah

Lidé z Blučiny nechtějí dlouhodobý pronájem ani prodej bazénu

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Obyvatelé Blučiny na Brněnsku v referendu rozhodli, že radnice nemá dlouhodobě pronajmout ani prodat plavecký bazén se sportovní halou.

Článek

Referendum je platné a závazné, řekl ČTK starosta Jan Šenkýř. Bazén je podle něj starý přes 40 let a potřebuje investice. Jeho budoucnost hodlá projednat na zastupitelstvu.

Celkový počet oprávněných voličů byl 1721, počet platných odevzdaných hlasů činil 1106. Na otázku dlouhodobého pronájmu zvolilo 359 lidí odpověď „ano“, odpověď „ne“ dalo 725 lidí. U prodeje dalo pozitivní odpověď 84 voličů, proti bylo 978. Podle Šenkýře je bazén z roku 1978. „Od té doby se na něj nesáhlo a není v technicky dobrém stavu. Rozhodli jsme se buď začít investovat, ale nemáme na to finance, nebo ho zkusit poskytnout někomu, kdo by investice sám zabezpečil a areál provozoval,“ uvedl Šenkýř.

Dlouhodobý pronájem chystalo vedení radnice několik měsíců, v létě se proti tomu postavili lidé i někteří opoziční zastupitelé a začali sbírat podpisy pro petici. Z toho pak vyplynulo referendum.

Podle Šenkýře se po referendu bude jednat, co dál s bazénem. „Je to i otázka na naši opozici, která vše vyvolala. Jestli do toho máme investovat, jsem zvědavý, kde na to vezmeme,“ řekl Šenkýř. Obec má přes 2200 obyvatel a rozpočet na příjmové stránce kolem 40 milionů. „Provoz bazénu potřebuje deset milionů a je to ve ztrátě. Za tři a půl roku je minus 11 milionů korun, což je strašné číslo. My potřebujeme dělat další věci jako dům služeb, školu, školku,“ dodal Šenkýř.

Reklama

Doporučované