Hlavní obsah

Lidé z Podolí u Brna chtějí v lokalitě Nad paloukem stavbu nejvíce 48 domů

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Obyvatelé Podolí na Brněnsku v referendu rozhodli, že chtějí v lokalitě Nad paloukem stavbu maximálně 48 rodinných domů podle původní studie.

Článek

Developer tam chtěl nakonec postavit 95 rodinných domů. Starosta Vítězslav Eliáš (Za Podolí u Brna) ČTK řekl, že ze 732 platných hlasů 648 voličů hlasovalo pro stavbu maximálně 48 domů. Stanovisko je pro radnici závazné. Podle Eliáše developer avizoval, že začne připravovat projektovou dokumentaci na stavbu 48 domů, smlouva na případných 95 domů padla už dříve.

Vyvolání referenda inicioval Radek Boček, který je předsedou spolku Podoláci a zároveň zastupitelem za stejné uskupení. Podle něj referendum nebylo jen o developerovi, ale i o přístupu zastupitelů k lokalitě. Zhruba na devítihektarovém pozemku mělo být téměř dvakrát tolik domů, než připouští studie.

Podle územního plánu a studie může v lokalitě stát 48 rodinných domů. Referendum bylo v Podolí už před šesti lety, kdy se obyvatelé postavili proti starostově nápadu, aby na okraji katastru obce vzniklo kasino.

Reklama

Doporučované