Hlavní obsah

Lidé nesnáší kritiku, ale když je přitom rozesměješ, tak poslouchají, říká komik Daniel Sloss

Daniel Sloss v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V průběhu posledních měsíců jsme se pro vás snažili marně pořídit rozhovory hned s několika známými zahraničními komiky typu Bill Burr, Jim Gaffigan nebo Jimmy Carr. Uspěli jsme až se skotským komikem Danielem Slossem, který naplnil Divadlo Broadway. Tato forma zábavy je v Česku stále oblíbenější ale i domácí profíci s pokorou uznávají, že mezinárodní ikony jsou stále obrovskou inspirací. Rozhovor proběhl v pražském hotelu Art Nouveau Palace.

Článek

V úvodu jsme řešili, proč už nechce létat s Českými aeroliniemi nebo návrat retro věcí typu audiokazet, VHS nebo joja. Do reportáže se rovněž nevešla naše debata o hudbě, a proto vám ji nabízíme v článku.

„Všichni nesnáší můj hudební vkus. Mám rád popovou hudbu. Je tu hlavně skotský klučina jménem Lewis Capaldi. Pro mě je hlavně vtipný, ale celkově je to brilantní zpěvák. Viděl jsem ho naživo, ale většinou, když jde o hudbu, tak ji moc neposlouchám. Občas mám fakt radši ticho. Možná i proto, že jsem nenašel hudbu, na kterou bych se dokázal opravdu napojit. Hudba k lidem emocionálně promlouvá, ale já jsem to nikdy nezažil. Já potřebuji hudbu, která zní dobře a mohu si ji zazpívat. To mám rád,“ říká Daniel a dodává: „Stejně tak mám rád Mumford & Sons. Dokonce první kapela, kterou jsem viděl naživo, byla Nickelback. Ale bylo mi tehdy třináct a miloval jsem třeba i Creed a to jsem ani nevěděl, že je to křesťanský rock. Třináctiletý nas*aný ateista Daniel Sloss poslouchal prvoligový křesťanský rock a nevěděl o tom, protože to nevnímal,“ říká Daniel Sloss.

Nakonec jsme diskutovali nad hlavním smyslem stand-up comedy. „Jediná zodpovědnost komika je, aby své publikum rozesmál. Ale můžeš si vybrat, co jim předáš. Já si myslím, že bychom měli být upřímní vůči autoritám. Stejně tak musíme posouvat hranice. Ale zároveň se postavit čelem k chybám, které jsme udělali. Nejsme dokonalí. Jsem pěkně daleko od dokonalosti. Smyslem všeho je mluvit o našich nedokonalostech a nedostatcích tohoto světa,“ říká Sloss.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované