Hlavní obsah

Lidovci nominovali na místopředsedu sněmovny Jana Bartoška

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Lidovecký poslanec Jan Bartošek.

Reklama

Do vedení Sněmovny by se po pauze měl vrátit lidovec Jan Bartošek.

Článek

Poslanecký klub KDU-ČSL nominoval do funkce místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška, uvedl sdělil předseda frakce Marek Výborný. Bartošek podle něho získal na výjezdním zasedání lidoveckých poslanců v Lipnici nad Sázavou na Havlíčkobrodsku jednomyslnou podporu.

Bartošek (49) už byl místopředsedou dolní komory v předminulém volebním období, v minulém vedl lidovecký poslanecký klub. Po nynějších volbách se o něm spekulovalo jako o možném ministru obrany. Tuto funkci by ale nakonec mohla v dojednávaném kabinetu ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů obsadit Jana Černochová (ODS).

Zprávu o Bartoškově nominaci do sněmovního předsednictva dostane v pátek celostátní výbor KDU-ČSL. Hlasovat o ní podle Výborného už nebude.

Předsedkyní Sněmovny by měla být Markéta Pekarová Adamová z TOP 09, ODS nominovala na místopředsedu Jana Skopečka. Starostové a nezávislí na post místopředsedkyně chtějí Věru Kovářovou.

Hnutí ANO má nárok na dvě místa - chce je pro Janu Mračkovou Vildumetzovou a Radka Vondráčka. S jeho nominací ale mají problém ostatní koalice.

Reklama

Doporučované