Hlavní obsah

Ligoví fotbalisté se vrací na trávník. Zatím jen na ten virtuální

Foto: Profimedia.cz

LFA se rozhodla uspořádat charitativní turnaj ve hře FIFA, kterého se zúčastní i Jan Kopic.

Reklama

LFA se rozhodla uspořádat turnaj ligových fotbalistů v počítačové hře FIFA. Na virtuálním trávníku se proti sobě utkají hvězdy většiny týmů Fortuna ligy. Turnaje se zúčastní Jan Kopic, Lukáš Provod, Vít Beneš a další.

Článek

Stadiony zejí prázdnotou, kopačky jsou uklizené v botnících a fanoušci při pohledu na sportovní program zahánějí slzy. Koronavirus zastavil veškeré fotbalové dění široko daleko. I proto přispěchala Ligová fotbalová asociace s plánem uspořádat turnaj ligových hvězd alespoň na playstationu.

Turnaje Datart e:Liga Challenge ve hře FIFA se zúčastní hned dvanáct týmů z Fortuna ligy, z nichž každý nominoval jednoho zástupce. Turnaj se ponese v charitativním duchu. Vítěz soutěže bude moci vybrat, kam poputuje dar nadačního fondu LFA. Nadace Zelený život totiž věnuje 100 tisíc korun na boj proti koronaviru. „Věříme, že si virtuální zápasy ligových hvězd své publikum najdou. Současně díky němu máme možnost na dálku pomoci,“ sdělil obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Do turnaje se zapojí i zástupci aktuálně prvních dvou celků Fortuna ligy, pražské Slavie a plzeňské Viktorie. Sešívaný dres bude v soutěži reprezentovat Lukáš Provod, Plzeň bude zastupovat záložník Jan Kopic.

Plzeňský střelec bude mít o motivaci postaráno, jelikož se v turnaji střetne se svým kamarádem a bývalým spoluhráčem Vítem Benešem. „V čase našeho společného působení v Jablonci jsme proti sobě sehráli spoustu zápasů. Byly to vždy vyrovnané souboje, ale už je to přeci jen nějaký čas. Sám jsem zvědavý, jestli se Beny od té doby trochu zlepšil,“ řekl Jan Kopic.

Právě kapitán olomoucké Sigmy Vít Beneš je společně s opavským obráncem Karlem Knejzlíkem největší favorit na celkové vítězství. Beneš se ve volném čase věnuje streamováním hry FIFA a s ovladačem to tak dobře umí.

Dokazovat své kvality nebude muset ani zmíněný Knejzlík, jelikož před nedávnem se dokonce probojoval až do finále profesionálního turnaje hry FIFA, pořádaným LFA. I když je Knejzlík momentálně na hostování v Opavě, bude v turnaji reprezentovat mateřský Liberec. „Bude to samozřejmě hlavně zábava, na druhou stranu každý z nás bude chtít uspět. Navíc všichni nastoupíme s rovnými podmínkami, takže rozhodne skutečně umění s ovladačem. Už se nemohu dočkat,“ neskrýval nadšení mladý obránce, kterého v úvodní den turnaje čeká i podještědské derby s jabloneckým Matouškem.

Turnaj začne v sobotu 4. dubna a bude se hrát až do 18. dubna, kdy bude znám celkový vítěz. Všechna utkání budou k vidění na sociálních sítích Fortuna ligy.

Reklama

Doporučované