Hlavní obsah

Ligu mistrů vyhraje Real, věří Nedvěd. Liverpool je fantastický v útoku, ale dostává hodně gólů

Pavel Nedvěd o sobotním finále Ligy mistrů.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Viceprezident Juventusu Turín Pavel Nedvěd v exkluzivním rozhovoru pro Seznam říká, že Ligu mistrů vyhraje potřetí v řadě Real Madrid.

Článek

Sobotní večer přitáhne k obrazovkám miliony fanoušků, ve finále Ligy mistrů si to v Kyjevě rozdají Liverpool s Realem Madrid. Právě španělský celek přitom po cestě do finále zastavil i italský Juventus, kterému šéfuje Pavel Nedvěd.

Juventus ve čtvrtfinále prohrál doma 0:3, přesto v odvetě na Santiago Bernabéu sahal po postupu. Vedl 3:0 na půdě rivala, ale po vypršení 90. minuty rozhodčí Michael Oliver nařídil penaltu pro domácí.

„Museli jsme se s tím smířit, protože si myslím, že jsme odehráli proti Realu dvě povedená utkání. Doma jsme sice prohráli 0:3, ale výsledek předvedené hře neodpovídal. V Madridu jsme odehráli skvělý zápas, ale myslím si, že o postupujícím mělo rozhodnout až prodloužení nebo penalty. Bohužel dopadlo to, jak to dopadlo a my to musíme akceptovat,” vzpomíná viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.

Video: Salah, nebo Ronaldo. Kdo má lepší sezonu?

Video: Josef Mačí, AP

Pětačtyřicetiletý bývalý vynikající fotbalista před finále mezi Realem Madrid a Liverpoolem favorizuje španělský velkoklub, který bude v Kyjevě útočit na třetí triumf v řadě.

„Real má fotbalisty, kteří jsou zvyklí hrát velké zápasy, takže jsou favorité. Na druhou stranu Liverpool letos předváděl fantastický ofenzivní fotbal, který může dostat Real do potíží. Jenže Liverpool také dost gólů dostává, takže pokud chtějí vyhrát, tak musí alespoň dva nebo tři góly dát,” pokračuje Nedvěd.

Zápas o ušatou trofej mohou rozhodnout také individuality. Real se dlouhodobě spoléhá na Portugalce Cristiana Ronalda a Liverpool zase letos táhne Egypťan Mohamed Salah.

„O Cristianovi se nemusíme moc bavit. Je to hráč, který vyhrál pět Zlatých míču a je na velké zápasy jako dělaný. Na druhé straně Salah má fantastickou sezonu. Už v Itálii byl velmi nebezpečný, ale po přestupu do Anglie se uklidni v zakončení a začal být i hodně efektivní,” říká na adresu největších hvězd finále Nedvěd.

Finále Ligy mistrů začíná 26. 5. v Kyjevě od 20:45 hodin.

Reklama

Doporučované