Hlavní obsah

Likvidace požáru seníku na Svitavsku pokračuje. Předběžná škoda je 17 milionů korun

Záběry z dronu: Hasiči likvidují požár seníku.Video: HZS Pardubického kraje, Seznam Zprávy

 

Reklama

Požár na Svitavsku ničí velkokapacitní seník. Pod kontrolu se plameny snaží hasiči dostat od včerejšího odpoledne. Škoda je předběžně vyčíslena na 17 milionů korun.

Článek

Hasiči se snaží zvládnout požár velkokapacitního seníku v Opatovci na Svitavsku. Hořet začal včera, odpoledne se na místě vystřídalo 17 hasičských jednotek. Střecha objektu se zřítila na dvou místech. Škoda na velkokapacitním seníku byla předběžně vyčíslena na 17 milionů korun, uvedla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Příčiny požáru vyšetřovatelé zatím zjišťují.

„Na místě zůstává přes noc šest jednotek, ráno v 8:00 přijedou další a bude se pokračovat,” řekl ČTK operační důstojník hasičského záchranného sboru.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště z nedalekého rybníka. Pomocí nakladače vyváželi ohořelé balíky slámy a sena do silážní jámy a prolévali je vodou. Ve 22:30 nebyl požár stále lokalizován.

Pro obrovský žár se hasiči k požáru nemohli dostat. K likvidaci nasadili také výškovou techniku. Velitel zásahu nechal na místo přivolat i vrtulník, který však nepřiletěl, protože ve stejné době zasahoval u jiného požáru. Silnice v místě musela být uzavřena. Hasiči také museli ochlazovat kravín v těsné blízkosti seníku.

Reklama

Doporučované