Hlavní obsah

Litomyšl připravuje místo Lázní ducha dvouhodinový živý přenos

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

K desátému výročí akce Lázně ducha Litomyšl připravuje dvouhodinový živý přenos s názvem Lázně ducha do každého ucha. Oslava se bude konat z velké části se „vzdáleným přístupem“ 24. dubna od 14:00 do 16:00.

Článek

Živý přenos bude plný rozhovorů vedených Václavem Žmolíkem i hudby Jana Smigmatora, kterého doprovodí Jan Steinsdörfer ze skupiny Chinaski a jeden z nejúspěšnějších současných českých jazzových hudebníků Ondřej Pivec. „Toho času žije v New Yorku a o jeho účasti intenzivně jednáme,“ uvedla vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu litomyšlské radnice Michaela Severová.

První polovinu pořadu bude živě vysílat Český rozhlas Dvojka, celý stream bude k vidění na platformách YouTube či Facebook. Nebude chybět ani oblíbená lekce swingového tancování a záběry na krásy lázeňské Litomyšle.

Radnice také bude postupně zveřejňovat tipy na výlety do měst, která jsou spojena s litomyšlskými osobnostmi. Například za Bedřichem Smetanou se bude možné vypravit do Jindřichova Hradce, za Olbramem Zoubkem do Prahy, za Pernštejny do Pardubic či za Zdeňkem Matějem Kudějem na vrch Melechov. Podrobnosti jsou na webu Lázní ducha. Účastníci soutěže spojené s tímto putováním mohou vyhrát můžete víkendový lázeňský pobyt v na litomyšlském Zámeckém návrší, volný vstup do litomyšlských pamětihodností a další ceny.

Na Toulovcově náměstí bude rovněž výstava fotografií z uplynulých ročníků zahájení litomyšlské lázeňské sezóny. První víkend v září by se měl uskutečnit druhý ročník Litomyšlské veselice. „Podobně jako v roce 2020 bychom i na začátku letošního podzimu spojili myšlenky lázní ducha a chutě i vůně Gastronomických slavností M. D. Rettigové, které si v letošním roce také připomínají desáté narozeniny,“ uvedla Severová.

Minulý rok musela Litomyšl Lázně ducha i gastronomické slavnosti zrušit. První ročník Litomyšlské veselice město ještě stihlo uspořádat před vládními restrikcemi souvisejícími s koronavirovou pandemií.

Reklama

Doporučované