Hlavní obsah

Liverpoolský speciál. Klopp má našlápnuto k soše před Anfieldem

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jürgen Klopp, německý trenér Liverpoolu, který kráčí od úspěchu k úspěchu.

Reklama

Článek

Po 30 letech se liverpoolský FC dočkal ligového titulu. Angličan se rozhodl vytvořit borcům z Merseyside zvukovou poctu a pozval si dva skalní fanoušky k rozboru současnosti i minulosti slavného klubu.

Totalitní verze pořadu Branky, body, vteřiny a Sportovní ozvěny, konkrétně několikavteřinové šoty z nedosažitelného stadionu Anfield, vytvořily lásku k Liverpoolu minimálně ve dvou klukovských duších – té patřící známému rozhlasovému moderátorovi Miloši Pokornému a také šéfredaktorovi časopisu Football Club Karlu Häringovi.

Hosté Jiřího Hoška v této epizodě podcastu popsali, jak prožívali první okamžiky poté, co hráči Chelsea zajistili svým vítězstvím nad Manchesterem City svěřencům Jürgena Kloppa mistrovský titul, a to s obrovským bodovým náskokem. „Víte, jak skvělým týmem je Manchester City – vyhrál ligový pohár, může vyhrát FA Cup a ještě taky Ligu mistrů. Liverpool je před ním o 23 bodů. To vám říká něco o tom, jak moc je Liverpool dobrý. Tohle může být bez debat ten nejlepší liverpoolský tým, jaký tu kdy byl,“ říká někdejší liverpoolský útočník Robbie Fowler, jehož hlas v Angličanovi také zní.

Foto: Profimedia.cz

Salah, nebo Mané? Který liverpoolský útočník je potřebnější a neměl by chybět v ideální sestavě LFC všech dob?

Häring s Pokorným zkusili sestavit nejlepší sestavu Liverpoolu všech dob a zamysleli se nad tím, kdo ze současného kádru by v ideální jedenáctce nemohl chybět. Kromě „povinného“ stopera Virgila van Dijka se debata rozhořela kolem dua Salah–Mané. „Salah je už svým vzezřením takovou vizuální zkratkou dnešních Reds,“ uvedl Miloš Pokorný. „Mané je rozdílový hráč a všichni tak nějak cítíme, že se ještě může dál zlepšovat,“ přisadil si Karel Häring.

Oba příznivci Reds se vyznali z obdivu k osobě německého kormidelníka Jürgena Kloppa a jeho vášni pro fotbal, kterou dokázal své svěřence pozitivně infikovat. Může se Němec vyrovnat nejslavnějším liverpoolským trenérům Shanklymu s Paisleym? „Ještě ne, ale má slušně našlápnuto,“ soudí Häring.

Aktuální epizodu podcastu Angličan si pusťte v přehrávači nad textem.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované