Hlavní obsah

Londýn se potýká se vzrůstající mírou násilí, aktuálně policie řeší vraždu sedmnáctileté dívky

V Londýně vzrůstá počet vražd a přepadení nožemVideo: Veronika Krátká, AP, Reuters

 

Reklama

V Londýně stoupá kriminalita. Za poslední měsíce vzrostl počet vražd. Poslední obětí je sedmnáctiletá dívka.

Článek

V Londýně stoupá míra násilí. Tvrdí to místní policie, která uvedla, že od začátku roku se počet vražd za měsíc zatím pokaždé zvýšil. V lednu šetřila londýnská policie osm případů vražd, v únoru patnáct a v březnu dokonce dvaadvacet. Zvyšuje se také množství případů napadení nožem, uvedla to agentura AP.

Během jedné hodiny řešila v pondělí v noci londýnská policie dva případy střelby. Při jednom z incidentů došlo k vraždě sedmnáctileté dívky. Lékaři konstatovali její smrt po příjezdu na místo činu. Událost se odehrála ve čtvrti Tottenham.

O několik hodin dříve nalezla policie ve čtvrti Walthamstow dva zraněné chlapce ve věku 15 a 16 let. První z nich měl bodné rány a druhý byl postřelený. Oba byli převezeni do nemocnice. Postřelený chlapec je v kritickém stavu. Čtvrť je vzdálená od Tottenhamu tři a půl kilometru. Podle místní policie ale spolu oba činy nijak nesouvisejí. Skutečnost však poukazuje na vzrůstající kriminalitu ve městě.

Ve čtvrti Tottenham nadále zůstávají policejní hlídky. Jednadvacetiletá Tyesha, která znala oběť, pro server BBC uvedla: „Tanesha byla pouze venku se svými přáteli, když na ni někdo z auta začal zničehonic střílet.”

„Pokud bude narůstat kriminalita jako v předchozích třech měsících, mohl by být počet vražd vyšší než v loňském roce,“ uvedla londýnská policie.

Bývalý šéf metropolitní policie Leroy Logan řekl, že zdrojem vzrůstajícího násilí jsou sociální sítě. Kampaň proti násilí, kterou nyní vedou britské úřady, je podle něj neúčinná. Údajně se nedotýká cílových skupin. Naopak by podle Logana pomohlo situaci vyřešit zajištění pracovních příležitostí pro sociálně slabší rodiny.

Reklama

Související témata:

Doporučované