Hlavní obsah

Londýnská policie se zlobí: Kolemjdoucí se smáli a podezřelý utekl

Někteří kolemjdoucí podezřelému dokonce fandili, ten nakonec policistům utekl.Video: Twitter/@roysmithpolice

 

Reklama

Útěk podezřelého během zásahu policie vyvolal smích kolemjdoucích a postaral se o zábavu na sociálních sítích. Policista Roy Smith, který video sdílel na internetu, chování veřejnosti odsoudil.

Článek

Ve čtvrtek odpoledne zastavila policejní hlídka dva podezřelé muže v autě ve čtvrti Newham na východě Londýna. Došlo ke konfliktu, během kterého měl starší z mužů vyhrožovat policistům střelnou zbraní. Třiadvacetiletý muž byl na místě zadržen, jeho o dva roky starší kolega ale policii utekl i s pouty na jedné ruce.

K zásahu došlo na rušné ulici před zraky mnoha svědků. Jeden z nich se policistům vyzbrojeným teleskopickými obušky snažil pomoci. Do očí zadržovaného muže stříkal pepřový sprej. Mnoho dalších lidí ale situaci nečinně přihlíželo. Někteří si ji nahrávali na telefon a mnoho jich nepokrytě fandilo podezřelému muži. Ten byl nakonec zadržen o několik hodin později.

Policista Roy Smith na Twitteru ocenil profesionální zásah policistů, přestože všechny okolnosti případu stále nejsou známé. Poznamenal, že je pro něj zklamáním vidět lidi, jak si vše natáčejí na mobily a smějí se policistům.

Zasahující policistka utrpěla zlomeninu ruky, ošetřen musel být i její kolega.

Muž, kterého policie dopadla v nedaleké zahradě, byl obviněn z útoku na policistu, nepovoleného ozbrojování, řízení bez povinného ručení a maření vyšetřování drogové kriminality. Po údajné střelné zbrani, kterou měl strážníkům vyhrožovat, policie stále pátrá. Jeho mladší kolega byl mezitím propuštěn.

Reklama

Související témata:

Doporučované