Hlavní obsah

Dosud střežené cifry: Ovčáček si vydělal skoro milion, Mynář dva

Redakce Seznam zveřejňuje přehled, jaké platy a prémie získali v roce 2016 nejvyšší úředníci Hradu. Trvalo dva roky je získat.

Reklama

Článek

Hned čtyři úředníci Pražského hradu, kteří se starají o servis Miloše Zemana, si za loňský rok připsali na své účty částky přesahující milion korun. Jde o součet jejich platů a odměn, které jim Hrad přiklepl v období od ledna do listopadu 2016.

Redakce Seznam získala přehled jejich příjmů po dvou letech žádostí a urgencí.

Z přehledu vyplývá, že nejlépe se vedlo kancléři Vratislavu Mynářovi. Loni bral průměrně 125 tisíc měsíčně. K tomu dostal ještě čtyři měsíční odměny – v rozmezí od 120 do 150 tisíc. Takže celkem si k platu připočetl dalších 521 tisíc. V součtu jde o částku přesahují 1 901 000 korun.

„Odměny jsou na mém nadřízeném, což je prezident republiky, který rozhoduje o rozdělení úkolů a tím i jejich odměňování," odmítl už dříve Mynář komentovat otázky o svých příjmech.

Detailní přehled si můžete prohlédnout na přiloženém videu:

Seznam zjistil platy hlavních úředníků na Hradě.Video: Vojtěch Blažek

V citovaném rozhovoru Mynář také řekl, že o odměnách pro další zaměstnance rozhoduje on sám.

Spolu s Mynářem na příjem vyšší než milion korun dosáhli ještě další tři úředníci. Šéf odboru legislativy a práva Václav Pelikán (1 150 000 korun), ředitel zahraničního odboru Hynek Kmoníček (1 141 000 korun) a ředitel sekretariátu prezidenta republiky Jaroslav Hlinovský (1 061 000 korun).

Za zveřejněné období se těsně pod hranici milionu dostal i hradní mluvčí Jiří Ovčáček, v součtu dosáhl na bezmála 981 tisíc korun.

Reklama

Doporučované