Hlavní obsah

Louis Vuitton obleče postavičky z videohry. Hráči si za luxusní kousky připlatí skutečnými penězi

Ilustrační foto.

Reklama

Logo Louis Vuitton je známé po celém světě. Nyní se luxusní předměty francouzské značky objeví také ve videohře „League of Legends“.

Článek

Francouzský designér Nicolas Ghesquière navrhuje virtuální oblečky do známé videohry „League of Legends“, prostřednictvím které si mohou hráči za skutečné peníze pořídit luxusní zboží pro svoje herní postavičky. Kolik si hráč za módní kousek připlatí, ale zatím společnost neohlásila.

Je to součást nové spolupráce, kterou Louis Vuitton navázal se společností Riot Games, která oblíbený e-sport vlastní.

Francouzský módní dům navíc vydá kolekci inspirovanou „League of Legends“ a navrhne kufřík na trofej pro každoroční finále e-sportovního turnaje, které se bude konat v listopadu v Paříži.

Podle společnosti Riot Games bude partnerství trvat minimálně tři roky a Louis Vuitton má být součástí finálového turnaje i v roce 2020 v Číně a 2021 v Severní Americe.

Ačkoli se jedná o první podobnou spolupráci Louise Vuittona, společnost už s návrhem trofeje zkušenost má. Podobně navrhovala také obaly na vítězné poháry Světového poháru FIFA.

Podle společnosti Riot Games už e-sporty začínají konkurovat sportům tradičním. „Velikost a rozsah našich světových šampionátů opravdu dosáhly bodu, kdy začínají soupeřit s tradičními sporty,“ sdělila ve vyjádření.

Hra je v současnosti jednou z největších hrou na platformě. Denně si ji zahraje přibližně 8 milionů uživatelů.

Čím dál více luxusních značek hledá společnosti na videohry jako potencionální partnery ke spolupráci.

Například v dubnu se módní značka Moschino spojila s videohrou „The Sims 4“.

Reakce na luxusní italskou značku ve hře ale byla podle generální ředitelky společnosti Electronic Arts Lyndsay Pearsonové smířlivá.

„Bylo zde několik uživatelů, kteři byli značkou a nápadem nadšeni. Pak tu byli ale někteří hráči, kteří už byli trochu skeptičtější. Je to špičková móda, která ale není pro každého,“ řekla Pearsonová.

Reklama

Doporučované