Hlavní obsah

Louis Vuitton stáhne letní modely připomínající Michaela Jacksona

Firma se k odstranění modelů inspirovaných Michaelem Jacksonem rozhodla po odvysílání dokumentu Leaving Neverland.Video: Karolína Štuková, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Francouzská módní značka Louis Vuitton stáhne ze své letní pánské kolekce všechny modely, které měly být poctou zesnulému popovému zpěvákovi Michaelu Jacskonovi.

Článek

Firma se k tomuto kroku rozhodla po odvysílání dokumentu Leaving Neverland, v němž dva Jacksonovi někdejší blízcí přátelé otevřeně promluvili o tom, že je král popu jako děti dlouhá léta sexuálně zneužíval.

Kolekci pánské módy, v níž se Jackson objevil například v podobě potisků na tričkách, představil Louis Vuitton během lednového týdne módy v Paříži. Modely měly dorazit do obchodů v červnu, mluvčí módního domu ale nyní uvedl, že oděvní kousky odkazující na Jacksona se prodávat nebudou.

Daň za slávu, nebo nepřípustné chování? Neuvěřitelné příběhy celebrit, které si prošly stalkingem

Dokument o Michaelu Jacksonovi: Co nového přinesl k letitým obviněním z pedofilie?

„Jsem si vědom toho, že ve světle toho dokumentu vzbudila přehlídka emotivní reakce. Naprosto odsuzuji jakoukoli formu zneužívání dětí, násilí a porušování jakýchkoli lidských práv,“ uvedl v prohlášení autor kolekce, návrhář Virgil Abloh.

Jeho cílem prý bylo ukázat Jacksona jako svého druhu popkulturní ikonu. Zdůraznil, že v době navrhování o chystaném dokumentu nic nevěděl.

Dvoudílný čtyřhodinový dokument Leaving Neverland režiséra Dana Reeda uvedla televizní stanice HBO tento měsíc. Někdejší Jacksonovi přátelé Wade Robson a James Safechuck v něm vyprávějí o svém blízkém vztahu se zpěvákem a podrobně líčí, jak je jako děti léta zneužíval.

Snímek vzbudil pobouřené reakce, řada Jacksonových fanoušků ale zpěváka hájí a tvrdí, že oba muži nyní účelově lžou; při jednom z procesů za Jacksonova života vypovídali v jeho prospěch. Televizní stanici už zažalovali správci pozůstalosti po popové hvězdě.

Reklama

Související témata:

Doporučované