Hlavní obsah

Louvre draží zážitky. Večeři na Vítězném oblouku či soukromí s Monou Lisou

VIDEO: Louvre draží nevšední zážitky, i chvíli o samotě s Monou Lisou.Video: Jan Marek

 

Reklama

Louvre draží exkluzivní zážitky. A některé jsou vskutku k nezaplacení. Proto jsme pro vás připravili alespoň drobnou ochutnávku.

Článek

Nejznámější pařížské muzeum Louvre navštíví ročně téměř 10 milionů lidí, kvůli pandemii ale letos bylo 5 měsíců zavřené. Při letním otevření přišla jen čtvrtina návštěvníků, a tak prý v součtu na příjmech přijde asi o 2,3 miliardy korun.

Prohlídka při světle pochodně a soukromý koncert

Díry v rozpočtu chce Louvre proto zalepit i pomocí dražby nevšedních zážitků. Třeba individuální prohlídku obrazu Mona Lisa odhaduje aukční dům Christie's na zhruba 790 000 korun. Za stejnou částku by se prý mohla vydražit prohlídka exponátů „o magickém večeru při světle pochodně“, jak uvádí jeho internetové stránky. Nebo rovnou soukromý koncert na počest hosta v dřívější přijímací hale králů Francie.

Večeře na střeše Vítězného oblouku v Paříži

Provedení muzeem jeho samotným ředitelem pak dražitelé odhadují až na 263 500 korun a stejně by mohla stát i večeře pro dva na střeše Vítězného oblouku Arc de Triomphe du Carrousel, která je rovněž v nabídce.

Mezi levnější položky dražby Louvru se řadí tři soukromé prohlídky „jen“ za 210 800 korun. Aukce potrvá až do 15. prosince.

Reklama

Doporučované