Hlavní obsah

Lucia Šoralová posílila kapelu Nerez, s Navarovou se srovnávat nechce

Magazín Slavní: Skupina Nerez se po 25 letech vrací do života.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

Zakládající členové legendárních Nerez Vít Sázavský a Zdeněk Vřešťál se spojili se zpěvačkou Luciou Šoralovou a natočili desku, která obsahuje 12 písní.

Článek

Loni v prosinci uplynulo už 14 let od smrti zpěvačky a skladatelky Zuzany Navarové. Během těch let vystupovali členové její bývalé kapely Nerez spíše sporadicky a po menších klubech. A to až do doby, než je sama oslovila slovenská zpěvačka Lucia Šoralová.

„Dlouho jsme váhali, jestli ještě někdy obnovíme Nerez, protože Zuzana Navarová je nenahraditelná. Občas jsme pár písní Nerez zahráli i se zpěvačkou schopnou zhostit se Zuzaniných vokálních partů se ctí, například s Klárou Vytiskovou, Marií Rottrovou nebo s první slovenskou Superstar Katkou Koščovou,“ říká Zdeněk Vřešťál.

Pro Lucii Šoralovou je spolupráce splněným snem. „Když mi bylo 11 let, musela mě máma vzít s sebou na setkání klubu mladých slovenských básníků. Neměla mě kam dát a já přísahala, že budu ta nejhodnější, když mě tam vezme. Pamatuji si na ten večer velmi živě. Bylo to v Trnavě, u jedné z mladých básnířek, která byla máminou kamarádkou. Tam jsem poprvé viděla, nebo spíš neviděla, přes hustý dým opravdové umělecké hemžení. Přes všudypřítomnou vzrušenou vřavu ke mně doléhala jakási hudba. Hudba Zuzany Navarové, která mi učarovala už navždy. Chtělo se mi brečet i smát zároveň. A tehdy jsem se rozhodla, že takto budu jednou žít.“

Nebojí se ale zpěvačka, že ji veřejnost bude srovnánat se Zuzanou Navarovou? To se dozvíte v úvodním videu. Magazín Slavní můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Nerez

Doporučované