Hlavní obsah

Lupič vytasil na bankovní úřednici pistoli. A s ukradenými penězi pak v klidu odklusal. Takto jej zachytily kamery

Ozbrojenému zloději hrozí až deset let vězení.Video: Policie ČR

 

Reklama

Ostravští kriminalisté v úterý zveřejnili záznamy z bezpečnostních kamer. Věří, že jim pomohou najít lupiče, který o Vánocích přepadl banku v Ostravě - Porubě. Podívejte se na video z bezpečnostních kamer.

Článek

Ke zvlášť závažnému zločinu loupeže došlo několik dní před Vánoci, 19. 12. 2017 kolem 11.45 hodin v Ostravě-Porubě. „Neznámý muž vstoupil do pobočky banky, přičemž pod pohrůžkou střelné zbraně požadoval vydání peněz,“ uvedla pro Seznam.cz policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Pracovnice na přepážce peníze vydala a muž z místa odešel. Tvář se snažil krýt oděvem (šátkem či šálou). Hovořil česky i slovensky.

„K popisu muže lze doplnit, že se jednalo o muže vysokého asi 180 cm, ve věku zhruba 45 až 55 let. Byl oblečen do tmavého oděvu – širších kalhot a bundy. Kriminalisté zahájili k objasnění okolností události úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin loupeže. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Holčáková. Lidé, kteří by mohli s objasněním případu pomoci, mají podle ní volat na linku 158.

Reklama

Doporučované