Hlavní obsah

Luxusní londýnský obchodní dům prodává „duhové“ toasty. Obyčejné jídlo chce přeměnit na přepychové

V Londýně prodávají „duhový“ toast.Video: Johana Trešlová, AP

 

Reklama

V luxusním obchodním domě v Londýně začali prodávat „duhové toasty“. Jsou vyrobené z organických surovin a jeden zákazníka vyjde na zhruba 260 korun. Dům tak chce přeměnit obyčejné jídlo na přepychové.

Článek

Luxusní londýnský obchodní dům Selfridges se spojil s restaurací Grill My Cheese a začal prodávat barevné toasty. Spoluzakladatelka společnosti specializující se na grilovaný sýr Nisha Patelová uvedla, že cílem obchodního domu je přinést svým zákazníkům jedinečný zážitek a vnést do klasického sýrového sendviče nádech luxusu.

Všechny barevné toasty jsou z organických surovin a domácích farmářských sýrů. „Myslím, že existují různé druhy sýrových toastů. Máme tu klasický sendvič z bílého chleba, který si můžete dát například jako student, ale pak tu je toast z organického těsta a řemeslných sýrů. Snažíme se o skutečně výjimečný grilovaný sendvič,” dodala Patelová. K dispozici bude i verze s lanýži.

Takzvaný duhový toast získává svou barvu z kozího sýra, řepy, rokety a karamelizované cibule. Společnost potvrdila, že v jídle nejsou použita žádná umělá barviva. Barevný toast se rychle stal populárním především na sociální síti Instagram, kde zákazníci sdílejí své fotografie. Jedna porce vyjde strávníky v přepočtu na 260 korun.

Reklama

Doporučované