Hlavní obsah

Lev z krymského safari parku vlezl do vozu s lidmi

Lev vlezl do auta k návštěvníkům safari parku.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Krymský Taigan Safari Park se v posledních týdnech stal dějištěm dvou až moc blízkých setkání člověka s africkými šelmami. Park je podle majitele bezpečný, pokud budou návštěvníci dodržovat jím stanovená pravidla.

Článek

Lev Filya z krymského Taigan Safari Parku vlezl do otevřeného vozíku mezi návštěvníky. Dvouletý lev byl velmi přítulný, turistům lezl na klín, nechával se hladit a jedné z návštěvnic olizoval tvář. Před několika týdny ale jiný lev při podobné prohlídce napadl ruskou turistku, již pokousal na rameni.

Krymské safari, které vlastní ruský podnikatel a provozovatel parku Oleg Zubkov, je mezi turisty známé kvůli možnostem blízkého setkání s africkými šelmami.

Při obou incidentech byl přítomen i majitel parku Zubkov, jenž napadenou turistku ošetřoval a následně odvezl do místní nemocnice. Podle Zubkova je park velmi bezpečný, pokud návštěvníci dodržují jím psaná pravidla. Podle americké televizní stanice Fox News ruská turistka před návštěvou požila alkohol, čímž porušila pravidla.

„Nikdo ji nenutil, aby park navštívila, věděla, že jde o nebezpečnou věc. Dali jsme jí bezpečnostní instrukce a ona do parku vstoupila dobrovolně,“ řekl k napadení Zubkov. „Jsem rád, že můžu říct, že je žena v pořádku,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Doporučované