Hlavní obsah

Lyžování je úplná magořina, vztah kanoisty a lyžařky funguje dost špatně, říká Josef Dostál

Korejský speciál: Rozhovor s Josefem Dostálem, partnerem lyžařky a olympioničky Kateřiny Pauláthové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlostní kanoista Josef Dostál promluvil o vztahu s Kateřinou Pauláthovou, českou reprezentantkou ve sjezdovém lyžování. Stříbrný olympionik z Ria de Janeira v rozhovoru prozradil, jak se dají skloubit kalendáře dvou vrcholových sportovců ze zcela odlišných disciplín nebo co se všechno odehrává v olympijských vesnicích.

Článek

Pro Kateřinu Pauláthovou znamenala výprava do Pchjongčchangu comeback po minulém roce, kdy si poranila vazy v koleni a musela na operaci. V prosinci minulého roku se stihla k závodění vrátit a vyjet si nominaci na svou druhou olympiádu. Čtyřiadvacetiletá sjezdová lyžařka ale v prvním kole své silné disciplíny, olympijského obřího slalomu, nedojela do cíle a neměla daleko k slzám.

Pauláthová uvedla, že se ráno vzbudila s „úplně tuhýma nohama”. „Z toho závodu byla hodně smutná a zklamaná. Vůbec se mnou nechtěla mluvit,” svěřil se stříbrný olympionik z Ria de Janeira, který si kvůli závodu nařídil budík na druhou hodinu ranní: „Hrozně mě to mrzelo. Je to smůla, že se jí tohle stane zrovna v ten den, který přichází jednou za čtyři roky.”

Dostál kvůli vlastní přípravě fandí pouze u televize a přiznává, že disciplína jeho druhé polovičky je mnohem nebezpečnější než ta jeho. „To lyžování je úplná magořina, já bych na to neměl. To je hrozně nebezpečný sport, tam člověk musí zahodit strach.”

Na odloučení je pár, který se seznámil přes Instagram, zvyklý: „Když se vidíme jednou za měsíc, tak je to hodně často,” tvrdí Dostál. „Bylo by fajn, kdybychom spolu jeli na dovolenou. Jestli se najde týden v září, kdy budeme moct být v kuse spolu, tak to bude hodně dlouho.”

Reklama

Doporučované